Počeli pregovori o izradi novog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnoj samoupravi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Počeli pregovori o izradi novog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnoj samoupravi

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:16.10.2019.

Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske počeo je sa predstavnicima resornog ministarstva pregovore o usaglašavanju i izradi novog Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnoj samoupravi.


 
Počeli pregovori o izradi novog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnoj samoupravi
Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi o utvrđivanju cijene rada za zaposlene u lokalnoj samoupravi, da bi plate zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave bile povećane za najmanje 10 odsto, saopšteno je iz Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske.

Razgovarano je i o usaglašavanju izmjena i dopuna Zakona o platama za zaposlene u oblasti uprave Republike Srpske, da bi bila pravično izvršena raspodjela sredstava predviđenih za povećanja plata za zaposlene u oblasti uprave i javnih službi, kako su to i najavili predstavnici vlasti Srpske, Saveza sindikata i granskog sindikata.

Predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Branko Zelenović razgovarao je sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem i ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Duškom Milunovićem o izmjenama i dopunama Zakona o platama zaposlenih u javnim službama i utvrđivanju nove cijene rada, s ciljem povećanja plata za najmanje 10 odsto.

Sastanci, koji su održani u Vladi Republike Srpske, predstavljaju početak najavljenih pregovora, tokom kojih će biti otklonjeni uočeni nedostaci u zakonima o platama koji se odnose na regulisanje plate za pojedine funkcionere ili zanimanja.

Sindikat lokalne samouprave, uprave i javnih službi je reprezentativan sindikat u oblasti javne uprave i obaveznog socijalnog osiguranja u čijem sastavu djeluje 51 sindikalna organizacija i koji ima više od 5.000 članova.

U saopštenju se podsjeća da pravno dejstvo važećeg Kolektivnog ugovora prestaje da važi u januaru 2020. godine.Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: