Cvijanović: Opšti nered u BiH, Srpska neće zbrinjavati migrante | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović: Opšti nered u BiH, Srpska neće zbrinjavati migrante

Izvor: RTRS | Foto: SRNA | Datum:25.10.2019.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da odnos prema migrantskoj krizi ukazuje na opšti nered u BiH i nepostojanje koordinacije i svijesti institucija na nivou BiH za rješavanje problema migranata.
 

Cvijanovićeva je istakla da stav Srpske o smještanju migranata u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca ostaje nepromijenjen, da je to neprihvatljivo i da nema podršku republičkih institucija.

Ona je poručila da Republika Srpska nema uslove za zbrinjavanje migranata, te da im jedino može pružiti humanitarnu pomoć kroz obezbjeđivanje obroka i vode dok prolaze kroz njenu teritoriju.

- Republika Srpska ne može da brine o njihovom zdravstvenom stanju, a sa aspekta bezbjednosti ne može da prati njihova kretanja. Ako iz EU poručuju da moramo biti solidarni, mi kažemo da hoćemo, ali ne možemo zbrinjavati migrante - navela je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske smatra da bi EU trebalo da otvori granice, jer migranti nisu došli s namjerom da ostaju u BiH.

Cvijanovićeva razumije poteškoće sa kojima se susreću građani i institucije u Bihaću, navodeći da oni sami ne mogu da riješe problem migrantske krize.



Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: