Cvijanović-Ueber: Srpska pokazala stabilnost i puni kapacitet | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović-Ueber: Srpska pokazala stabilnost i puni kapacitet

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:30.10.2019.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je u nastupnu posjetu ambasadorku Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Ueber.


 
- Predsjednica Cvijanović i ambasadorka Ueber razmijenile su mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, procesu formiranja vlasti u BiH, kao i evropskim integracijama - navedeno je u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da je Cvijanovićeva istakla da je Srpska pokazala stabilnost i puni kapacitet jer je prva u BiH konstituisala sve organe vlasti, te ocijenila neprihvatljivim da više od godinu dana nisu implementirani izborni rezultati i ispoštovana volja građana.

U razgovoru sa ambasadorkom Ueber, Cvijanovićeva je ukazala na neophodnost što skorijeg formiranja Savjeta ministara i Vlade FBiH, s ciljem sprovođenja reformi, daljeg političkog i privrednog napretka i ubrzanja evropskog puta BiH.

Sagovornice su iskazale obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Srpske i Njemačke, te izrazile spremnost da se dobri odnosi, na partnerskim osnovama, nastave i u narednom periodu.

Predsjednica Republike Srpske poželjela je ambasadorki Savezne Republike Njemačke dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan mandat.
Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: