Poslanici o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Poslanici o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH

Izvor: SRNA | Foto: | Datum:11.11.2019.

Narodna skupština Republike Srpske danas će na posebnoj sjednici razmatrati Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske.


Sedma posebna sjednica, na čijem je dnevnom redu samo jedna tačka, najavljeno je na sajtu Narodne skupštine.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je ranije da očekuje da će na posebnoj sjednici parlamenta biti usvojeni zaključci čiji će cilj biti prevalizaženje krize u funkcionisanju vlasti na nivou BiH.

Čubrilović je rekao da očekuje da poslanici, čije stranke imaju sjedište u Republici Srpskoj, ostave po strani stranačke razlike i da u duhu sabornosti i sloge dođu do zaključaka kojim će biti obavezani poslanici, organi vlasti u Srpskoj i njeni predstavnici na nivou BiH.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je očekivanje da će svi poslanici na posebnoj sjednici Narodne Skupštine pokazati dovoljno političkog jedinstva o stvarima strateški važnim za Srpsku.

"Očekujem od svih parlamentranih političkih partija u Republici Srpskoj da pokažu odgovornost prema Dejtonskom sporazumu, dejtonskoj poziciji Republike Srpske i da svi žele da brane tu njenu poziciju", rekla je Cvijanovićeva.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Igor Žunić rekao je da će se na posebnoj sjednici obratiti predstavnik vladajuće većine u Skupštini, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predstavnici političkih partija.

Žunić je objasnio da je informacija, koja će biti razmatrana na prijedlog skupštinske većine, pregled kontinuiteta planiranog oduzimanja nadležnosti Srpske i izrazio nadu da će to prepoznati svi poslanici i donijeti zajednički adekvatne zaključke u interesu Srpske.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da će SDS dati doprinos na posebnoj sjednici Narodne skupštine, a da će neke odluke donijeti na samom zasjedanju.

On je najavio da će biti na sjednici u Banjaluci kao lider stranke i iznijeti svoje viđenje o predviđenoj temi.

Odgovor na uvodnu informaciju koja će se naći na dnevnom redu posebne sjednice najavio je i PDP.

Sjednica je zakazana u 11.00 časova.



Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: