Tegeltija: U fokusu djelovanja Savjeta ministara - ekonomija | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Tegeltija: U fokusu djelovanja Savjeta ministara - ekonomija

Izvor: RTRS | Datum:21.11.2019.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je na danas održanoj konferenciji za novinare u Banjaluci da će u fokusu njegovog predsjedavanja biti ekonomija i privredni razvoj.
 

On je istakao da već ima vrlo jasnu viziju programa i djelovanja Savjeta ministara, ali kako kaže prvo će ga predstaviti u PD Parlamentarne skupštine BiH. 

Tegeltija je rekao je da će u utorak odgovarati na pitanja Komisije za izbor i imenovanje Savjeta ministara.

- Biću spreman da u prvoj sedmici decembra izložim svoj program pred Parlamentu - rekao je Tegeltija.

Naglasio je da je otežavajuće za ovaj Savjet ministara blokada od godinu dana, te da će biti neophodno usvojiti budžet za 2020. godinu i u PD PS BiH usvojiti ono oko čega postoji saglasnost kako bi se ti procesi odblokirali, prije svega oni koji se odnose na finansijske sporazume.

Tegeltija je rekao je da Srpskoj pripadaju Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstvo transporta i komunikacija i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i tri mjesta zamjenika ministara.Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: