Tegeltija: Uskoro imena svih kandidata za ministre | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Tegeltija: Uskoro imena svih kandidata za ministre

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:07.12.2019.

Očekujem da bi u ponedjeljak ili utorak trebala da budu poznata sva imena kandidata za ministre i zamjenike u Savjetu ministara, rekao je predsjedavajući SM Zoran Tegeltija.

 
- Kada saznam imena donijeću odluke, te ih zajedno sa podacima poslati da se izvrše provjere u CIK-u i Sipi koji su zaduženi za provjere podataka - rekao je on za RTRS.

Podsjetio je da je već započeo konsultacije sa političkim partijama koje treba da čine Savjet ministara.

- Petak je zaista bio uspješan dan. Završilo smo smo sa većinom partija iz Republike Srpske. Završilio smo sinoć i sa HDZ-om BiH, a u ponedjeljak nastavljamo razgovore u Sarajevu - istakao je on.

Istakao je da je sigurno da neke stranke nisu kroz svoje organe potvrdila imena ministara i zamjenika.

 - Ja ih znam, ali nećemo saopštavati dok one to ne završe. Nadam se da čemo početkom sedmice okončati pregovore. a jako je važno za cijelo društvo da se što prije formira Savjet ministaljra kako bi se odblokirali procesi, a posebno da usvojimo budžet za 2020. godinu - dodao je Tegeltija za RTRS.Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: