MSD: Podrška mjerama Vlade usmjerenim na poboljšanje statusa mladih | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

MSD: Podrška mjerama Vlade usmjerenim na poboljšanje statusa mladih

Izvor: SRNA | Datum:15.12.2019.

Izvršni komitet Mladih socijaldemokrata i ove, kao i svih prethodnih godina, zajedno sa svojim sugrađanima, masovno će obilježiti 9. januar - Dan Republike u svim gradovima i opštinama Republike Srpske.

- Pozivamo sve opštine i gradove u Republici Srpskoj, koji to još nisu uradili, da donesu odluke kojima će ulica ili trg u njihovoj lokalnoj zajednici dobiti ime 9. januar - saošteno je iz SNSD-a.

Na sjednici Izvršnog komiteta Mladih socijaldemokrata, koja je održana sinoć u Banjaluci, ocijenjeno je da je od velike važnosti učešće mladih u društveno-političkom životu i što veća zastupljenost mladih na izbornim listama svih stranaka.

- Imajući to u vidu, postavili smo sebi cilj da nakon narednih lokalnih izbora imamo više od 100 mladih odbornika iz SNSD-a na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH - ističe se u saopštenju.

Mladi socijaldemokrati dali su punu podršku mjerama Vlade Republike Srpske koje su usmjerene na poboljšanje statusa mladih, sa posebnim akcentom na njihovo zapošljavanje i samozapošljavanje kroz kontinuirano provođenje više različitih programa.

- Mladi socijaldemokrati pokreću program Nova snaga SNSD-a kojim će, kroz razne edukativne programe u svim većim opštinama i gradovima, uključiti u organizaciju veliki broj mladih ljudi koji do sada nisu imali nikakvo političko iskustvo. Ovom prilikom pozivamo sve mlade da se uključe u rad Mladih socijaldemokrata, te da kroz aktivizam i predlaganje sistemskih mjera direktno utiču na poboljšanje statusa mladih - navodi se u zaključcima sa sjednice Izvršnog komiteta Mladih socijaldemokrata.

Na sjednici je data i "podrška srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i srpskoj reprezentaciji na nivou zajedničkih institucija, u procesu konačnog formiranja vlasti na nivou BiH i realizaciji izborne volje građana Republike Srpske".



Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: