Skoko: Poslovnik postoji da bi se primjenjivao, inače imamo cirkus u NSRS | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Skoko: Poslovnik postoji da bi se primjenjivao, inače imamo cirkus u NSRS

Izvor: RTRS | Datum:24.12.2019.

Šef kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Maksim Skoko istakao je poslije jučerašnjeg zasjedanja posebne sjednice NSRS da ga je nekad sramota što sjedi u parlamentu sa pojedinim poslanicima koji od NSRS prave cirkus.
 

Skoko je istakao da je ovaj saziv Narodne Skupštine uradio dosta toga u dosadašnjem mandatu, ali i da je potrebno da se primjenjuje poslovnik.

- Neke kolege se ponašaju sramno i nedostojno najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske i to je činjenica koja je već duže vrijeme prisutna na sjednicama. Rukovodstvo Narodne Skupštine Republike Srpske nažalost ne primjenjuje poslovnik o radu i to je nešto što mora da se promijeni. Sadašnji saziv ima rezultate, bilo je kvalitetnih rasprava i amandmana i usvojena su brojna kvalitetna zakonska rješenja, ali postoji određen broj poslanika koji od svega prave cirkus i mislim da jedan od glavnih razloga za to leži u neprimjenjivanju poslovnika o radu NSRS – istakao je Skoko.

Komentarišući stanje u parlamentarnim strankama šef kluba poslanika SP je dodao da je takođe potrebno da se izvrši moralna obnova u partijama, te da ni Socijalisti tu nisu izuzetak.

- Potrebno nam je više ljudi koji postižu dobre rezultate, na svim stranama i u svim oblastima i onih koji svoj posao shvataju ozbiljno i profesionalno. Izgleda da na nekim odgovornim pozicijama imamo ljude koji su ili nestručni ili su zasićeni i umorni. Ma o kome se radilo, smatram da na odgovornim mjestima moramo imati odgovorne ljude sa rezultatima i voljom za rad i napredak. Mislim da je to način da omogućimo razvoj Republike Srpske i jačanje njenih institucija – poručio je Skoko.




Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: