Skup 'Za Republiku Srpsku' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Skup 'Za Republiku Srpsku'

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:26.12.2019.

U Banjaluci je počeo skup "Za Republiku Srpsku", koji organizuje više udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata. Skup se održava u parku "Mladen Stojanović".

 
18.20 - Skup je počeo obraćanjem komandanta Druge krajiške brigade Milorada Savića Čiče.

On je na skupu "Za Republiku Srpsku", poručio da su večeras ovdje da podrže Republiku Srpsku i njene institucije koje su u ratu sačuvane i odbranjene.


- Srpska je stvorena voljom srpskog naroda. Da nismo večeras ovdje, iznevjerili bismo svoje zadatke i ciljeve -rekao je Čiča.

Savić je rekao da je na sceni specijalni rat protiv Republike Srpske i da se vide mentori koji žele da ruše njene institucija. On je rekao da saborci neće dozvoliti kaljanje ugleda Dragana Lukača.

------

Skupu prisustvuju predsjednica Republike Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, lider SP-a Petar Đokić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, lider NDP-a Dragan Čavić, te članovi stranaka koje čine vladajuću koaliciju, predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata...


Učesnici skupa nose zastave Republike Srpske i Srbije.


Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić izjavio je juče da je zbog pokušaja nedavnog urušavanja institucije Narodne skupštine potrebno da borci koji su stvarali Srpsku dođu na skup i jasno pokažu jedinstvo. 


Okupljanje je zakazano nakon incidenata, na sjednici Narodne skupštine, na kojoj je razmatran Program reformi BiH.

Istovremeno u parku se održava i protest opozicije.

Policijska uprava Banjaluka nije zabranila održavanje nijednog od prijavljenih javnih skupova, a policijski službenici izvršavaju obezbjeđenje u skladu sa svojim ovlaštenjima, saopšteno je ranije iz ove uprave.



Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: