Dodik: Slobode nema bez države | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Slobode nema bez države

Izvor: SRNA | Datum:09.01.2020.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Dan Republike svim zvaničnicima i narodu Republike Srpske i poručio da slobode nema bez države.
"Naš dan - Dan Republike je odabran 1992. godine u miru da se stvori Srpska kao izraz zahtjeva Srba sa ovih prostora za državom. Srpska je danas stabilna, mirna, posvećena razvoju i slobodi, koje nema bez države", poručio je Dodik.

On je rekao da narod živi svoju državu Srpsku, koja je sinonim slobode.

"Obilježavamo i slavimo naš dan. Neka žive Republika Srpska, Srbija i srpski narod", istakao je Dodik u obraćanju na svečanom defileu povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike.

Svečani defile, u kojem je učestvovalo više od 2.400 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika civilnog sektora, različitih republičkih uprava, udruženja i organizacija, okončan je rodoljubivom pjesmom "Pukni zoro" koju su otpjevali učesnici defilea i prelijetanjem helikoptera Helikopterskog servisa Srpske.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.



Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: