Dodik: Banjaluka će uvijek podržavati Vučića, a ne Izetbegovića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Banjaluka će uvijek podržavati Vučića, a ne Izetbegovića

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:27.02.2020.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na pres konferenciji u Banjaluci da je veoma važno sačuvati mir u Srpskoj.


- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je već nekoliko puta pokazao da želi da sačuva mir kako u Srbiji, tako i Srpskoj, a i u regonu - rekao je Dodik.

Izvještaj o stanju u BiH, kaže Dodik, imao je odmjeren stav kojim se želi sačuvati stabilnost.

- Veoma je jasno iksazano Vučićevo opredijeljenje da se djeluje u funkciji sistema, ali je očito da zvanično Sarajevo želi da vodi "sećijsku politiku" i sve dobro opstruše - naveo Dodik.

Naglasio je da političko Sarajevo na čelu sa Bakirom Izetbegovićem pokušava da drži predavanje šta treba da radi predsjednik Srbije.

- Izetbegović pokušava da se politika vodi u BiH po mjerilima "Islamske deklaracije" - rekao je on, ističući da mu to ipak neće poći za rukom.

Dodao je da u Republici Srpskoj nema niti jedan plan za secesiju

- Republika Srpska ima legitiman cilj da prefereira izvorni Dejton i nadležnosti. Mnogi smatraju da je BiH već propala zemlja, a u Sarajevu nismo srećni zbog toga - izjavio je Dodik.

Naglasio je da političko Sarajevo na čelu sa Bakirom Izetbegoviće hoće da drži predavanje šta treba da radi predsjednik Srbije.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: