Ustavni sud BiH i OHR - dio paketa protiv Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Ustavni sud BiH i OHR - dio paketa protiv Republike Srpske

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:06.03.2020.

U Banjaluci je danas održana proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je, na konferenciji za novinare, da je vidljivo da su Ustavni sud BiH i OHR dio paketa protiv Republike Srpske koji imaju za cilj da degradiraju njenu ustavnu poziciju.

Istakao da OHR, Ustavni sud BiH i jedan dio međunarodne zajednice vodi kooridnisanu politiku koja je usmjerena protiv Republike Srpske. 

-To je podmukla aktivnost prema Srpskoj da se uruše njena dejtonska pozicija. Mi smatramo da postoji potreba da se podrži Dejtonski sporazum i sve što u njemu piše - naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da je jedna od tema sastanka bila i migrantska kriza. Istakao da je EU promijenila svoju politiku u vezi s migrantima i odlučila da brani svoje granice.

- Smatramo neprihvatljivim da se angažuju snage na granici sa Srbijom i Crnom Gorom.  To nisu mjere. Još ni jedna zemlja u okruženju nije donijela odluku o angažmanu oružanih snaga. EU je ukinula politiku otvorenih granica, odlučili su da brane svoje vanjske granice. Ne želimo bilo kakve centre za zadržavanje u Republici Srpskoj - naveo je Dodik.


 
 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: