Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni dan žena | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni dan žena

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:08.03.2020.

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su svim ženama 8. mart - Međunarodni praznik žena.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena, te poručila da će republičke institucije nastaviti da kreiranjem svojih politika i mjera doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu.

- Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je naglasila da je obilježavanje 8. marta prilika za podsjećanje na dug put koji su žene prošle da bi im se priznala osnovna ljudska prava, kao i da se naglasi da ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već njihova prava treba poštovati svaki dan, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Prema njenim riječima, žene u Republici Srpskoj danas obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije i njihovo učešće u političkom i javnom odlučivanju u Republici potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo.

- Institucije Republike Srpske će nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem svojih politika i mjera doprinositi unapređenju prava i položaja žena u društvu - navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

- U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Vlada Republike Srpske je istinski opredijeljena za poštovanje ravnopravnosti i prava, te jačanje uloge žene u svim sferama društva - poručio je Višković u čestitki.

On je istakao da se, osim obavljanja brojnih odgovornih profesionalnih funkcija, ženama mora odati posebno priznanje i zbog uloge majke i nosioca porodice, što naročito govori o njihovoj veličini i snazi, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

- Učešće žena u političkom i javnom odlučivanju u Republici Srpskoj potvrda je stepena razvoja demokratske svijesti i zrelosti našeg društva - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena, naglasivši da je zajednički cilj društva unapređenje njihovog položaja u svim oblastima života i rada.

- Međunarodni dan žena je simbol borbe za njihova prava, a napredak jednog društva mjeri se i po tome koliko smo ženama omogućili da imaju svoje mjesto u društvu, da budu poštovane i one i njihov rad, trud i zalaganje - istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je naglasio da je učešće žena u svim sferama društva od velikog značaja, jer doprinosi njegovom razvoju na poseban način.

- Uloga žene u porodici i društvu u cjelini je neprikosnovena, a društvo koje ne koristi taj potencijal sputava svoj napredak - istakao je Dodik.

On je svim ženama uputio najsrdačnije čestitke povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena i njima i njihovim porodicama poželio zdravlja, sreće i uspjeha na svim poljima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da sve više žena obavlja najviše državničke i upravljačke funkcije u Srpskoj čime daju ogroman i nesebičan doprinos jačanju i razvoju Republike, te izgradnji savremenog, humanog i demokratskog društva.

Čubrilović je u ime parlamenta Srpske i u svoje ime čestitao svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena i poželio da im ovaj praznik donese sreću, radost, porodično blagostanje, lični i profesionalni uspjeh.

- Svim ženama, koje su kao majke, bake, supruge, sestre, koleginice i iskrene prijateljice stub svakog društva i svake porodice, upućujem iskrene čestitke povodom 8. marta, sa željom da im ovaj praznik donese sreću i svako dobro - naveo je Čubrilović u čestitki.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da će ova najviša zakonodavna institucija ostati posvećena izgradnji zakonskog okvira i unapređenja institucionalnog sistema radi poboljšanja položaja svih žena u našem društvu.

Čubrilović je rekao da će Narodna skupština ostati posvećena i otklanjanju i najmanjih oblika diskriminacije i neravnopravnosti.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je svim ženama 8. mart - Međunarodni dan žena, naglasivši da ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već njihova prava treba poštovati svaki dan.

- Poštovane dame, čestitam vam praznik žena i želim vama i vašim porodicama mnogo zdravlja, sreće i uspjeha - istakao je Tegeltija.

On je rekao da je obilježavanje 8. marta prilika da se prisjetimo dugog puta koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

- Unapređenje političkog, ekonomskog i socijalnog položaja žena treba da bude naš zajednički cilj, ali i obaveza da više cijenimo doprinos žene porodici i društvu u cjelini - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: