Petrović: Stranačke aktivnosti svedene na minimum-Prioritet borba protiv korona virusa | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Petrović: Stranačke aktivnosti svedene na minimum-Prioritet borba protiv korona virusa

Izvor: GLAS SRPSKE | Datum:20.03.2020.

Sve političke partije u Srpskoj zamrzle su redovne aktivnosti i odgodile ranije zakazane sjednice svojih organa i sastanke sa koalicionim partnerima i posvetile se podršci institucijama Srpske u borbi protiv virusa korona.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović kaže da su sve stranačke aktivnosti svedene na minimum i da je sve podređeno podršci Vladi Republike Srpske u borbi protiv virusa korona.

Zaposleni u sekretarijatu rade od kuće i uvedeno je samo dežurstvo u stranačkoj centrali. Što se tiče aktivnosti vezanih za lokalne izbore o tome apsolutno ne razmišljamo, jer iz sadašnjeg ugla ne možemo sa sigurnošću tvrditi ni da će izbori biti raspisani 4. maja. Prioritet svih prioriteta je borba protiv virusa korona, a tek kada se s tim izborimo razmišljaćemo o izborima – kaže gensek SNSD-a.

V.d. generalnog sekretara DNS-a Darko Banjac kaže da je ova stranka već ranije odgodila izbornu Skupštinu koja je trebalo da bude održana 15. marta, ističući da će ona biti održana kada za to budu stvoreni uslovi.

– Svi naši funkcioneri, aktivisti i članovi su okrenuti ka tome da pomognemo u prevazilaženju ovog globalnog problema – kaže Banjac.

I sve ostale stranke vladajuće koalicije koje smo kontaktirali su svoje stranačke aktivnosti potpuno obustavile i sve podredile borbi protiv pandemije. Funkcioner Socijalističke partije Srđan Todorović kaže da su u sjedištu ove stranke u Banjaluci formirali kol-centar sa zadatkom da bude na usluzi svima kojima je potrebno.

– Svi građani, a posebno stariji i oni koji su direktno pogođeni virusom mogu da se obrate našim aktivistima koji su u koordinaciji sa nadležnima na usluzi svima kojima je potrebno da lakše prebrodimo ovu tešku situaciju – kaže Todorović.

Stranačke poslove su zamrzle i opozicione stranke, a portparol PDP-a Anja Petrović kaže da je ova stranka samo u Banjaluci odgodila više od 50 planiranih stranačkih aktivnosti, ističući da su njihovi aktivisti okrenuti ka pružanju pomoći ugroženim sugrađanima.

– Predsjednik Branislav Borenović je uputio dopis svim opštinskim i gradskim odborima da svoje aktivnosti svedu na minimum i da se ponašaju u skladu sa preporučenim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije. Za petak (danas) bila je planirana sjednica Predsjedništva stranke, ali po svim prilikama ona će ili biti odgođena ili održana telefonskim putem – kaže Petrovićeva.

Šef Sektora za medije SDS-a Stevan Salatić kaže da su sva planirana javna okupljanja, skupovi i tribine, kao i stranački sastanci otkazani do daljeg sve dok traju mjere zabrane javnih okupljanja.

– Unutarstranačka komunikacija je u skladu sa preporukama nadležnih svedena na komunikaciju telefonom – kaže Salatić.

Svi u borbi
Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković kaže da su i u ovoj stranci obustavili sve unutarstranačke aktivnosti, dodajući da će otkazati i izbornu Skupštinu.

– Svi naši članovi i aktivisti su se stavili u funkciju borbe protiv problema koji je zadesio cijeli svijet – kaže Petković.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: