Predsjednici SDS-a Mladen Bosić, Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo i Stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović potpisali Protokol o saradnji | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Predsjednici SDS-a Mladen Bosić, Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo i Stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović potpisali Protokol o saradnji

Datum:27.12.2015.

Predsjednici Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić, stranke Napredna Srpska Adam Šukalo i Pokreta "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović potpisali su danas u Banjaluci protokol o saradnji.

Predsjednici SDS-a Mladen Bosić, Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo i Stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović potpisali Protokol o saradnjiPredsjednik SDS-a rekao je novinarima u Banjaluci da je sporazum potpisan sa željom da počne proces ukrupnjavanja opozicione političke scene u Srpskoj.

Bosić je naveo da SDS sa ovim strankama već duže dobro sarađuje i da imaju slične programske ciljeve kada je riječ o borbi protiv korupcije i o tome da je neophodno izvršiti temeljne promjene u Srpskoj.

On je najavio da će ova saradnja biti nastavljena i u okviru Saveza za promjene čije će stranke sutra potpisati deklaraciju koja podrazumijeva "novi politički život saveza".

Bosić očekuje da će ovaj politički blok imati zajedničke kandidate na lokalnim izborima, naglašavajući da Srpska treba da postavi nove prioritete, među kojima su zapošljavanje, razvoj i napuštanje politike sukoba, te borba protiv kriminala i korupcije.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je tačno da SDS u nekim opštinama organizuje prevoz na sutrašnje proteste u Banjaluku, Bosić je rekao da to nije tačno i da on ne zna za tako nešto.

"Mi se nismo uključili u organizaciju protesta, to radi Sindikat. Mi smo rekli da nećemo podržati ovakav zakon o radu, koji nije plod dogovora sindikata, Vlade i poslodavaca i tražićemo sutra da zakon iz hitne bude prebačen u redovnu proceduru", rekao je Bosić.

Lider SDS-a kaže da predstavnici te partije neće ići na večerašnji sastanak Vlade, poslodavaca i narodnih poslanika, te da SDS nema amandmane na predloženi zakon.

Bosić je rekao i da ono što je juče rekao predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik shvatio kao prijetnju. On tvrdi i "da je prije nekoliko dana dobio ozbiljne prijetnje od Dodika", te da je zbog toga preduzeo određene mjere lične bezbjednosti.

"U toj prijetnji je čak definisano i mjesto gdje će doći do napada", rekao je Bosić i dodao da prijetnje nije prijavio policiji.

Predsjednik Stranke napredna Srpska rekao da je ova stranka potpisala protokol o saradnji sa SDS-om da bi podržala promjene neophode Srpskoj, prvenstveno borbu protiv kriminala i korupcije.

Šukalo je dodao da će stranka Napredna Srpska sutra pristupiti i Savezu za promjene.

Predsjednik Pokreta "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović smatra da je neohodno da se sve opozicione stranke u Srpskoj okupe da bi došlo do promjena.

On je dodao da ovaj pokret ima dobru saradnju sa SDS-om još od opštih izbora i da je zvanični sporazum trebalo da bude potpisan i ranije.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: