Vlada Srpske preduzela sve mjere i zaštitila stariju populaciju (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Vlada Srpske preduzela sve mjere i zaštitila stariju populaciju (FOTO)

Izvor: RTRS | Foto: https://twitter.com/Vlada_Srpske | Datum:18.05.2020.

Osim tema u vezi sa daljim unapređenjem položaja penzionera u Republici Srpskoj, na današnjem sastanku razgovarano je i o mjerama Vlade Republike Srpske u borbi protiv virusa korona, koje su se odnosile na lica sa navršenih 65 godina života i starije, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Istaknuto je da je Vlada, u skladu sa preporukama medicinske struke, preduzela navedene mjere, s ciljem zaštite zdravlja starije populacije koja je najugroženija od virusa korona.

Konstatovano je da su mjere ograničenja i zabrane kretanja za starija lica bile teške, ali da su bile neophodne kako bi se sačuvalo zdravlje naših starijih građana.

Premijer Višković zahvalio se penzionerima na razumijevanju i odgovornom poštivanju donesenih mjera, čime su doprinijeli da bude što manje ugroženih i oboljelih od bolesti COVID-19.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj zahvalio je Vladi Republike Srpske na odgovornosti i brizi koju je pokazala prema zaštiti zdravlja građana od virusa korona, a posebno zaštiti zdravlja penzionera koji su najosjetljivija kategorija.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić istakao je da Fond, kao i do sada, po svim pitanjima, stoji na raspolaganju Udruženju penzionera Republike Srpske.
 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: