Vijeće naroda o više akata na koje je uložen bošnjački veto | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Vijeće naroda o više akata na koje je uložen bošnjački veto

Izvor: RTRS | Datum:10.06.2020.

Vijeće naroda Republike Srpske razmatraće danas veći broj akata za koje je pokrenut postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda, među kojima su odluke o usvajanju rebalansa republičkog budžeta za ovu godinu, kao i zaključci o usvajanju informacije u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH.

Predviđeno je razmatranje odluke o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom o izjenama i dopunama Zakona o posebnom postupku eskproprijacije radi izgradnje Koridora "Pet ce" kroz Republiku Srpsku i dionice auto-puta "9. januar" Banjaluka-Doboj, saopšteno je iz Vijeća naroda Srpske.

Na predloženom dnevnom redu su i razmatranje odluke o utvrđivanju uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o posebnom postupku ekproprijacije radi izgradnje auto-puta i gasovoda na dionici Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.

Sjednica će biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske u 12.00 časova, a nakon zasjedanja biće objavljeno saopštenje.

Narodna skupština Srpske je na posebnoj sjednici u februaru usvojila zaključke o informaciji u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Suda BiH, dok su ostali akti koje će razmatrati Vijeće naroda doneseni na posebnoj sjednici parlamenta Srpske održanoj u maju.

Na ove akte Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske pokrenuo je postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: