Sastanak rukovodstava SNSD-a i DNS-a | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Sastanak rukovodstava SNSD-a i DNS-a

Izvor: RTRS | Datum:11.06.2020.

Sastanak rukovodstava Saveza nezavisnih socijaldemoktara i Demokratskog narodnog saveza, koje će predvoditi predsjednici tih stranaka Milorad Dodik i Nenad Nešić, biće održan u Banjaluci.


DNS je tražio sastanak sa SNSD-om nakon što je 4. juna smijenjena Lejla Rešić s dužnosti ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i nakon političkih previranja u Prijedoru.

Kada je riječ o koaliciji SDS-DNS u Prijedoru, predsjednik SNSD-a rekao je da vjeruje da će pobijediti SNSD, te da je ta koalicija neprihvatljiva, a tamo gdje se to uradi, doći će do povlačenja saglasnosti za imenovanje kadrova DNS-a iz te opštine na bilo kom nivou.

- Oni moraju da znaju da Prijedor i kandidati DNS-a neće imati našu saglasnost. I ako prođu izbori, a ja ne vjerujem da će DNS pobijediti, vjerujem da će SNSD pobijediti, ali ako hipotetički pobijedi DNS, niko iz Prijedora neće biti imenovan ni na jednu regionalnu funkciju koju imenuje Vlada Republike Srpske, ni upravni odbor, ni bilo koje mjesto, a oni koji se zateknu na pozicijama biće sigurno sklonjeni - naglasio je Dodik.
 
 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: