Usvojen program rada za 2020. godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Usvojen program rada za 2020. godinu

Izvor: SRNA | Datum:11.06.2020.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Program rada Vlade za 2020. godinu, koji predstavlja integrisane godišnje planove rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija.

Odlukom o postupku planiranja, praćenja i izvještavanja o realizaciji usvojenih strategija i planova Vlade Republike Srpske i republičkih organa uprave propisan je način izrade i sastavni dijelovi godišnjih planova rada republičkih organa uprave, srednjoročnih planova rada republičkih organa uprave, godišnjeg programa rada Vlade i izvještaja o radu republičkih organa uprave, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske je usvojila i izvještaj o radu Vlade Republike Srpske za 2019. Godinu, resornih ministarastava i Generalnog sekretarijata Vlade.

Na posebnoj sjednici usvojen je srednjoročni plan rada za period 2020-2022. godina i godišnji plan rada za 2020. godinu Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Ministarstva pravde, Ministarstva finansija, Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Usvojen je i srednjoročni plan rada za period 2020-2022. Ministarstva porodice, omladine i sporta, Ministarstva energetike i rudarstva, Ministarstva trgovine i turizma, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstva privrede i preduzetništva, Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Vlada Republike Srpske usvojila je i srednjoročni plan rada za period 2020-2022. godina Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Poreske uprave Republike Srpske, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Usvojen je srednjoročni plan rada za period 2020-2022. godina Agencije za državnu upravu, Republičkog deviznog inspektorata, Republičke uprave za igre na sreću, Agencije za agrarna plaćanja, Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Republičkog sekretarijata za vjere, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Usvojen je srednjoročni plan rada za period 2020-2022. Republičkog zavoda za statistiku, Republičkog pedagoškog zavoda, Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme , Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vlada je usvojila i srednjoročni plan rada za period 2020-2022. godina Arhiva Republike Srpske, Republičkog zavoda za geološka istraživanja, Centra za pružanje besplatne pravne pomoći i Zavoda za obrazovanje odraslih.

Usvojen je godišnji plan rada za 2020. godinu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Poreske uprave Republike Srpske, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Agencije za državnu upravu, Republičkog deviznog inspektorata, Republičke uprave za igre na sreću, Agencije za agrarna plaćanja, Agencije za upravljanje oduzetom imovinom i Agencije za bezbjednost saobraćaja.

Vlada je usvojila godišnji plan rada za 2020. godinu Republičkog sekretarijata za vjere, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Republičkog zavoda za statistiku, Republičkog pedagoškog zavoda, Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Godišnji program rada za 2020. usvojen je i za Republičku direkcije za promet naoružanja i vojne opreme, Republičku direkciju za obnovu i izgradnju, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Arhiva Republike Srpske, Republičkog zavoda za geološka istraživanja, Centra za pružanje besplatne pravne pomoći, Zavoda za obrazovanje odraslih, Džender centra-Centra za jednakost i ravnopravnost polova.

Usvojeni su i godišnji planovi rada Helikopterskog servisa Republike Srpske, Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske, Kancelarije pravnog predstavnika i Odbora državne uprave za žalbe.

Vlada je usvojila izvještaj o radu za 2019. godinu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Poreske uprave Republike Srpske, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Agencije za državnu upravu, Republičkog deviznog inspektorata, Republičke uprave za igre na sreću, Agencije za agrarna plaćanja i Agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Usvojeni su izvještaji o radu za 2019. godinu i Agencije za bezbjednost saobraćaja, Republičkog sekretarijata za vjere, Republičkog zavoda za statistiku, Republičkog pedagoškog zavoda, Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme, Republičke direkcije za obnovu i izgradnju.

Vlada je usvojila izvještaje o radu za 2019. i Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Arhiva Republike Srpske, Republičkog zavoda za geološka istraživanja, Centra za pružanje besplatne pravne pomoći, Zavoda za obrazovanje odraslih, Džender centra-Centra za jednakost i ravnopravnost polova, Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Usvojeni su izvještaji o radu za 2019. godinu i Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske, Kancelarije pravnog predstavnika, Odbora državne uprave za žalbe i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: