Višković: Očekuje se odličan rezultat na predstojećim lokalnim izborima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Višković: Očekuje se odličan rezultat na predstojećim lokalnim izborima

Izvor: srna | Datum:14.08.2020.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da, na osnovu dosadašnjeg rada i ulaganja, očekuje odličan rezultat ove stranke na izborima 15. novembra na području cijele Republike Srpske.
 

- SNSD sa svojim koalicionim partnerima, na osnovu onoga što smo uradili i ulagali u ovaj dio Republike Srpske, ali i od Trebinja do Novog Grada, očekuje jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima - rekao je novinarima Višković.

Višković je pojasnio da su tokom današnjeg sastanka sa načelnicima opština Pale Boškom Jugovićem, Trnova Dragomirom Gagovićem, Rogatice Miloradom Jagodićem, Istočnog Novog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnikom opštine Han Pijesak Vladom Ostojićem razmotreni projekti koji se realizuju na području Sarajevsko-romanijske regije i području grada Istočno Sarajevo.

On je podsjetio da se na predstojećim lokalnim izborima gradonačlenik Istočnog Sarajeva po prvi put bira direktno, za razliku od ranijeg izbora kroz Skupštinu grada.

- SNSD ima jasno opredjeljenje na ovom području da imamo svog gradonačelnika i načelnike u ostalim lokalnim zajednicama gdje do sada nismo - naveo je Višković.

On je naveo da je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija, koji je direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Višković je rekao da su na sastanku razgovarali o problemima koji postoje u lokalnim zajednicama, te o konkretnim problemima u oblasti zdravstvenog sektora na ovom području.

Prema Viškovićevim riječima, svi projekti koji su u toku u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj neće biti obustavljeni zbog epidemije.

Kao primjer, on je naveo da su završeni javni pozivi i izabrani izvođači radova za rehabilitaciju putnog pravca Pale-Jahorina, te izgradnju novog dijela puta na ovoj olimijskoj planini čime će se smanjiti saobraćajne gužve.

- Razgovarali smo o proceduri koju su pokrenule opštine Trnovo i Pale u vezi razgraničenja na području Jahorine. Danas je dogovoreno da Republička geodetska uprava i Pravobranilaštvo Republike Srpske to pitanje riješi na zadovoljstvo obje lokalne zajednice - rekao je Višković.

Sastanku je prisustvovala i poslanik u Narodnoj skupštini Nataša Kulašinac.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: