SNSD ima ubjedljivo najveću podršku građana Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

SNSD ima ubjedljivo najveću podršku građana Srpske

Izvor: ATV | Datum:15.08.2020.

SNSD ima ubjedljivo najveću podršku građana Srpske, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja koji su u posjedu ATV-a.


Po ovom istraživanju rađenom na prostoru cijele Republike Srpske, tačnije u svih devet izbornih jedinica, SNSD ima 37,92 odsto podrške, dok su na drugom i trećem mjestu SDS sa 13,39 i PDP sa 10,21 odsto.

Četvrta partija po ovom istraživanju je DNS sa 6,54 odsto podrške, a slijede Ujedinjena Srpska (4,55), Socijalistička parija (3,32), Socijalistička parija Srpske (2,32), NDP (1,88) i SDS Semberija - Mićo Mićić (1,85).

Od ukupnog broja ispitanika 15,01 odsto je neodlučnih.

Istraživanje je rađeno u peridou od 30.07. do 04.08.2020., a ukupan broj anketiranih građana je 1.516.

Politički analitičari sa kojim smo razgovarali kažu da je posljedica rasta SNSD-a, leži u činjenici da u doba krize, kao što je trenutno pandemija virusa korona, građani najviše vjeruju najjačim. Oni kažu da to pokazuju i rezultati izbora u Srbiji i Hrvatskoj, gdje su vladajuće partije nakon prvog talasa korone dobile još veći podršku građana.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da SNSD sa svojim listama izlazi na lokalne izbore u 63 opštine u Republici Srpskoj, 25 opština u Federaciji BiH, te u Brčko distriktu.

– SNSD je spreman i sposoban za sve izborne aktivnosti, te sam uvjeren u pobjedu na lokalnim izborima, kao i u pobjedu svojih kandidata za načelnike i gradonačelnike, te zajedničkih kandidata iz koalicionih stranaka koje podržava SNSD – rekao je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: