Dodik: Poziv opoziciji u Srpskoj da podrži referendum | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Poziv opoziciji u Srpskoj da podrži referendum

Izvor: Iskra | Datum:10.02.2016.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je opoziciju u Srpskoj da podrži referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske - Foto: RTRS - Pozivam opoziciju u Republici Srpskoj da podrži referendum o Sudu i Tužilaštvu, pa da ga onda i održimo, rekao je Dodik za portal "Iskra".

Predsjednik Dodik ranije je izjavio da je pitanje referenduma u Srpskoj legalizovano i da će izjašnjavanje građana Srpske o radu Suda i Tužilaštva biti realizovano kada bude ostvaren konsenzus.

- Moraćemo sačekati da na čelo opozicije dođu patriote kojima je više stalo do Srpske nego do vlastitih fotelja i mišljenja Bakira Izetbegovića i par ambasada, rekao je Dodik.

Tzv. Savez za promjene donio je odluku da neće glasati ni za jednu inicijativu o izjašnjavanju građana, sve dok se ne provede referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da je današnji razgovor sa američkom ambasadorkom u BiH Morin Kormak pokazao saglasnost u vezi sa referendumom i reformom pravosuđa, ali ne i u vezi sa upotrebom naziva jezika u obrazovnom sistemu Srpske.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: