Dodik: Sedamnaest američkih država zabranilo rad Fondacije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Sedamnaest američkih država zabranilo rad Fondacije

Izvor: RTRS | Datum:07.09.2020.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je 17 američkih država zabranilo rad Međunarodne fondacije za izborne sisteme koju finansira Nacionalni demokratski institut /NDI/ i da je izbore potrebno održati bez miješanja stranaca.
 
- To dovoljno govori o ovoj fondaciji. Neprihvatljivo je da se, pored organizacija iz BiH koje se bave pitanjima sajber sigurnosti, angažuje strana organizacija - rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On kaže da Republika Srpska ne smije da prestane da se bavi zaštitom interesa i da je Izborni zakon najznačajniji akt nakon Ustava.

- Zato ne smijemo da dozvolimo ovaj memorandum koji je zaključio CIK BiH kao nelegalano izabran. Izbore treba da održimo bez miješanja stranaca i potrebno je ući u inovaciju Izbornog sistema u BiH - dodao je Dodik.

Naveo je da je iz teksta Memoranduma o razumijevanju vidljivo da, aktivnosti koje su navedene kao predmet saradnje, predstavljaju nadležnosti različitih nivoa vlasti i organa u BiH.

- Za neke su od ovih aktivnosti nadležni zakonodavni organi u BiH, Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH, ministarstva unutrašnjih poslova, republička izborna komisija te druge institucije - rekao je Dodik


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: