Predsjednica Srpske na 16. Evropskom samitu u Salzburgu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Predsjednica Srpske na 16. Evropskom samitu u Salzburgu

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:28.09.2020.

Predsjednica Republike učestvovaće na panelu pod nazivom "Evropa, korona i demokratija - opasnosti i šanse", ali osim o tome u Salzburgu će se, između ostalog, raspravljati i o uticaju kovida 19 na globalno tržište, ali i medicinskim istraživanjima i pandemiji – upravo u toj diskusiji učestvovaće ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, Alen Šeranić.

Tokom samita u Salcburgu, koji organizuje Institut regija Evrope /IRE/, će o posljedicama pandemije virusa korona govoriti istaknuti predstavnici politike, privrede i nauke iz Austrije i drugih evropskih zemalja.

Tema ovogodišnje konferencije je "Evropa, solidarnost i mir", a počasni pokrovitelji su predsjednik Austrije Aleksander Van der Belen i austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Predstavnici medija 16. Evropski samit u Salcburgu mogu pratiti na internet stranici IRE, na linku https://www.salzburg-europe-summit.eu/en-gb/livestream.

Putem istog kanala biće moguće pratiti i diskusiju "Medicinska istraživanja i pandemija", na kojoj, u utorak, učestvuje ministar Šeranić.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: