DNS Banjaluka napustilo skoro čitavo rukovodstvo, ljuti zbog samovolje Nešića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

DNS Banjaluka napustilo skoro čitavo rukovodstvo, ljuti zbog samovolje Nešića

Datum:07.12.2020.

Demokratski narodni savez napustilo je skoro čitavo rukovodstvo banjalučkog Odbora.
 

Nakon što je predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović potvrdio da je napustio stranku, na juče održanoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka iz DNS-a su istupili Bojan Pećanac, potpredsjednik banjalučkog GO, predsjednik Organizacije mladih i odbornik u Skupštini grada, Nikola Knežević, takođe potpredsjednik GO DNS Banjaluka, Ljubo Ninković, sekretar banjalučkog GO, zatim članovi Predsjedništva GO Banjaluka - Novo Grujić, Dejan Lolić, Aleksandar Rađenović, Novak Radumilo, Zoran Babić i Vladislav Babić.

U saopštenju GO DNS Banjaluka navedeno je da su na sjednici analizirani izborni rezultati i da je konstatovano da je "u uslovima nevjerovatne opstrukcije od dijela rukovodstva ostvaren dobar rezultat".

- Da predsjednik stranke /Nenad Nešić/ u sred izborne kampanje nije pozvao građane da glasaju za kandidate opozicije, poništavajući tako svoje odluke, ali i jednoglasnu odluku Predsjedništva DNS Banjaluka, taj rezultat bi bio i bolji. To je jedinstven slučaj da predsjednik jedne stranke poziva da se glasa za kandidate drugih stranaka, a ne za stranku čiji je predsjednik - navode iz banjalučkog DNS-a.

Dodaju da su "pritisci i paušalne ocjene nastavljeni i poslije izbora, kao i praksa devalvacije svega što su članovi Gradskog odbora radili prije i tokom kampanje".

- U uslovima kada se potpredsjednici stranke smjenjuju bez bilo kakve rasprave, politike stranke podređuju interesima nekoliko ljudi, a novo rukovodstvo bira telefonski, jasno je da u DNS-u ne postoje demokratske procedure koje omogućavaju normalan politički život stranke - ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se DNS u samo nekoliko nedjelja odrekao svojih politika i koalicionih partnera, te ostao bez poslanika i velikog broja odbornika i postao politička organizacija koja treba da služi partikularnim interesima.

- To je negacija unutrastranačke demokratije koja je temelj DNS-a i jedina garancija da ćemo u našoj Republici živjeti onako kako sami biramo - poručuju iz banjalučkog DNS-a.

Iz Predsjedništva GO DNS Banjaluka ranije su istupile Maja Jovanović i Božana Jokić, Ognjen Tadić je isključen, dok je Marko Aćić smijenjen. 

Nakon ostavke Darka Banjca na mjesto generalnog sekretara DNS-a, Dragan Popović i Dragomir Jovičić, nezvanično su najavili da će se priključiti novoj političkoj opciji koju Banjac osniva.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: