U Banja Luci se očigledno mnogo radilo, ali malo pričalo, pobjedila je negativna priča | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

U Banja Luci se očigledno mnogo radilo, ali malo pričalo, pobjedila je negativna priča

Izvor: Herceg RTV/Tanja Tomić Škero | Datum:08.12.2020.

SNSD je na proteklim lokalnim izborima u Republici Srpskoj osvojio preko 207.000 glasova, dok su SDS i PDP zajedno imali 135.000 glasova. Ovo su zvanični statistički podaci objavljeni prije nekoliko dana, koje je gostujući u emisiji Vijesti u 16:30 iznio generalni sekretar ove stranke, Luka Petrović.

„Ovdje je ogroman i koalicioni potencijal od preko 304.000 glasova, dok je opozicioni oko 170.000 glasova i naravno da je potrebno sada da vlast dodatno radi jer ovaj rezultat obavezuje. Ali istovremeno ovaj crveni stubac na statističkoj ljestivici osvojenih glasova koji prikazuje dominaciju SNSD-a će sigurno biti i meta u narednom periodu određenih centara koji nemaju moć, ali ne žele ovako jaku političku strukturu u Republici Srpskoj“ izjavio je Petrović i dodao da ovako jaka politička struktura podržana sa koalicionim partnerima garantuje stabilnost Republike Srpske u svakom smislu.

Petrović je mišljenja da je SNSD ostvario veliku pobjedu i to u 42 opštine u Republici Srpskoj od 63 ukupno, ali i da je ostvario veliki broj skupštinskih većina i tamo gdje nismo osvojili mjesto načelnika ili gradonačelnika kao što je to slučaj u Banja Luci i Bijeljini. „U Banja Luci se sigurno krvavo radilo, ja se ne sjećam da se ikada u ovom gradu radilo od rata do danas, ali vjerujem da se nažalost nije pričalo. Odnosno da nije rađena adekvatna medijska prezentacija cjelokupnog ovog posla. Dok ovi drugi pričaju, komentarišu, a nisu kifle dali niti plate podijelili u životu.

Ja sam ubijeđen da ljudi koji nisu bili u prilici da tokom svoje profesionalne karijere podijele nijednu platu, ne mogu imati znanja ni umijeća da obavljaju ovako odgovorne poslove kao što su načelnički ili gradonačelnički “ rekao je Petrović dodajući da su upravo to razlozi zašto je mjesto gradonačelnika Banja Luke izgubljeno što su građani očigledno smatrali da je samo ta negativna priča dobitna kombinacija. On kaže da je sada pred građanima Banja Luke novi gradonačelnik pa će javnost Repubike Srpske vidjeti kako će se on pokazati na djelu naredne četiri godine.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: