Tamindžija - Država da zaštiti institucije, ako već ne može pojedince | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Tamindžija - Država da zaštiti institucije, ako već ne može pojedince

Izvor: Herceg tv | Datum:10.02.2021.

Narodni poslnik Ilija Tamindžija na današnjem skupštinskom zasjedanju istakao je da i u Narodnoj skupštini postoji osoba koja je stalno u prekršajima, a kada ista ne čini samo razmišlja na koji način da napravi neko novo nedozvoljeno djelo, protiv čega se ništa ne preduzima.

„Odete na njegov blog gdje se on hvali da će napraviti talačku krizu u institucijama. Ja mislim da država i Vlada treba da zaštitite institucije prvenstveno. Evo, ako ne može zaštititi pojedince, može bar institucije. Jeste li imali situaciju neki dan u Elektroprivredi, gdje je napadnuto više lica sa neovlaštenim snimanjem i šta ste preduzeli“, upitao je Tamindžija.

Iako se nedozvoljeno snimanje karakteriše kao krivično djelo, na šta je Vukanović upozoravan i od strane portparola Elektroprivrede i što mu je zabranjivano, ipak  je dežurni tužilac rekao da u svemu tome nema elemenata krivičnog djela. 

„Šta još treba da se desi da ima elemenata? U kleveti znam da ne možete ništa, kao u slučaju Vukanovićeve  klevete u vezi sa presudom gdje je čovjek otpušten, a u suštini je napustio posao i otišao na drugo radno mjesto. Imate situaciju da sam sad dobio poziv da budem saslušan kao svjedok, gdje nisam uopšte prisustvovao sastanku kod gospodina Draškovića, i mene Sud poziva na saslušanje da li sam ja učestvovao u aktivnostima usmjerenim protiv gospodina Vukanovića. Ja ne mogu uopšte shvatiti ulogu Suda i sudija. A znate li kako jedino mogu, mogu zato što su pod direktnim njegovim uticajem. Da li je u pitanju strah, ili su u pitanju  određeni moćnici, ili lobisti koji stoje iza njega, a koji su kupili te sudije to vi ispitajte, ali morate dati odgovor javnosti“, rekao je Tamindžija obraćajući se ministru pravde Antonu Kasipoviću.

Tamindžija je naveo i primjer kada ga je određeno lice pitalo za koliko se može dobiti dozvola za nošenje oružja, jer se ne osjeća bezbjedno, s obzirom na to da su predsjednici sudova napadnuti na ulici i nikoga za to nije briga, te se pita ko ima povjerenja u takve sudove.

„Pozovite te predesjednike sudova i vidite pod čijim su uticajem i koga zapošljavaju. Dajte nam odgovor ko je dušebrižnik za ljudska prava i obespravljene, da vidimo čiji je lobista, istjerajte ga na čistac. Ne možete dopustiti anarhiju od strane osobe koja treba da glasa za zakonska rješenja. Vidite ko su ti lobisti i ko su ti koji plaćaju. Naravno da njemu ne odgovara plata nastavnika istorije i geografije, zašto će raditi za platu od 1200 KM, kad on zaradi 200 evra jednim telefonskim pozivom iznoseći dezinformacije i laži“, rekao je Tamindžija.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: