Najavljena revizija članstva SNSD-a | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Najavljena revizija članstva SNSD-a

Izvor: Herceg tv | Datum:10.02.2021.

U telefonskoj izjavi za našu televiziju generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da je jedan od zaključaka, juče održanog predsjedništva stranke, da je izborni rezultat u cijeloj RS pa i Federaciji BiH na proteklim lokalnim izborima bio odličan. Juče je takođe najavljeno da će u ovoj godini biti izvršena revizija članstva SNSD-a.

„Izvršićemo reviziju članstva odnosno onih ljudi koji žele da učestvuju aktivnije u radu stranke, onih koji žele da budu samo simpatizeri ili članovi. Neophodno je dakle deifnisati jednu novu bazu koja će biti usmjerena ka novom aktivizmu i koji će doprinijeti većoj odgovornosti u Republici Srpskoj“, rekao je Petrović.

Na sjednici predsjedništva bilo je riječi i o predstojećim izborima u Doboju i Srebrenici koji će 21. februara biti ponovljeni.

„Moramo konstatovati da je Centralna izborna komisija napravila žestok pritisak na ove dvije lokalne zajednice, a posebno Doboj gdje se želi iskomplikovati situacija. Građanima je jasno da moramo nastaviti razvoj ali i stabilizaciju kako Doboja tako i cijele Republike Srpske. Za Srebrenicu smo ubijeđeni da ćemo imati ubjedljivu pobjedu i da će načelnik ove opštine ostati gdin. Grujičić“.

"Na predsjedništvu je takođe kontatovana i ubjedljiva pobjeda u Mostaru, gdje imamo direktnog predstavnika Srba", kaže Petrović i dodaje da SNSD oštro osuđuje napad Medžlisa Islamske zajednice na gdina Milivojevića, koji je odlučan u svojoj namjeri da bude element suživota i pomirenja, a ne ostrašćenosti.

Petrović je za 2021. godinu najavio novi pristup stanke kao izvjesnu pripremu za naredne opšte izbore.

„Mi ćemo revizijom članstva i prepoznavanjem određenih problema koji su evidentni uspostaviti drugačiji način istupanja i djelovanja stranke. Pod tim podrazumijevamo intenzivnije nastupe u medijima i adekvatnu prezentaciju ideja ali i brojnih aktivnosti koje ova vlast kako na republičkom tako i na lokalnom nivou provodi, a koje do sada možda i nisu bile u dovoljnoj mjeri prezentovane“, rekao je on i dodao kako je javni prostor zagađen sa raznoraznim nevažnim informacijama ali i lažnim vijestima koje plasiraju pojedinci iz opozicionih redova.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: