MSD Banjaluka: Iza najave okupljanja stoji politika i gradonačelnik | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

MSD Banjaluka: Iza najave okupljanja stoji politika i gradonačelnik

Izvor: RTRS | Datum:31.03.2021.

Gradski odbor Mladih socijaldemokrata Banjaluka smatra da iza najava za okupljanje građana ispred banjalučke Gradske uprave stoji politika, gradonačelnik i njemu bliski ljudi.

- I sve to zbog čega? Zbog amandmana na nacrt budžeta kojima je cilj da se podrže zdravstveni radnici, porodilje, borci, penzioneri, ugostitelji... - saopšteno je iz ovog odbora.

Dodaje se da je u prethodnom mandatu politika SNSD-a u Banjaluci bila usmjerena na velike infrastrukturne projekte čijom su se realizacijom ostvarile vidljive promjene u gradu, ali da je pojava virusa korona u 2020. godini izazvala neizvjesnost i nesigurno sutra u cijelom svijetu.

U saopštenju se ističe da je jasno da grad, imajući u vidu prethodnu, ali i tekuću godinu, mora da ima druge prioritete, među kojima su najvažniji čovjek - pojedinac, njegovo zdravlje i egzistencija.

- U danima kada imamo na desetine mrtvih i na stotine bolesnih, pažnju treba usmjeriti na čovjeka, njegovo zdravlje i opstanak. Apsurdna je i pomisao da neko na plemenite ideje pomoći našim penzionerima koji u ovim uslovima imaju povećane troškove života, velike izdatke za lijekove, namirnice i druge životne potrepštine, našim ugostiteljima čija egzistencija je ugrožena zbog smanjenog obima posla, zbog čega se hiljade ugostiteljskih radnika dovodi u situaciju da ne mogu da prehrane svoje porodice, i konačno, našim herojima, medicinskim radnicima, koji su na prvoj liniji odbrane od najvećeg zla koje je snašlo čovječanstvo u 21. vijeku, odgovara tako što želi da izvodi ljude na ulicu da protestuju protiv svih onih koji svoje živote izlažu opasnosti svakodnevno spasavajući živote svih stanovnika Banjaluke i Republike Srpske - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da građani samim okupljanjem dovode u opasnost i sopstveni život i živote svojih sugrađana.

- SNSD je uvijek, a naročito sad, uz svoj narod, donosio je i donosiće samo odluke od interesa za svoj narod, u korist i za dobrobit svog naroda - poručili su iz Gradskog odbora MSD Banjaluka.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: