Petrović: Šarović iznio netačne podatke o poslovanju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Petrović: Šarović iznio netačne podatke o poslovanju

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:23.04.2021.

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je Srni da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović iznio netačne podatke u vezi sa poslovanjem ovog strateškog preduzeća jer Matično preduzeće godinama unazad posluje pozitivno - u 2019. je ostvarilo najveću dobit u istoriji od čak 33.000.000 KM, a i u godini pandemije virusa korona napravilo je plus od 10,6 miliona KM.

Petrović je istakao da je Šarović pokazao apsolutno neznanje kada je riječ o organizaciji i struktura Elektroprivrede i po ko zna koji put iznio netačne podatke u vezi sa poslovanjem jednog od najznačajnijih strateških preduzeća koje je stub i nosilac razvoja Republike Srpske.

- Gospodine Šaroviću, naš sistem se zove Mješoviti holding Elektroprivreda Republike Srpske i unutar njega posluje pet proizvodnih, pet distributivnih i Matično preduzeće, kao i Istraživačko-razvojni centar elektroenergetike, što je do sada trebalo da naučite, s obzirom na to da više decenija komentarišete i proizvoljno ocjenjujete rad holdinga - poručio je Petrović.

On je istakao da nikada nije bio veći investicioni ciklus MH ERS-a i da su sve vidljiviji novi energetski projekti koji će Srpskoj i njenim građanima obezbijediti energetsku sigurnost i stabilnost.

- Ovo preduzeće je i u godini pandemije virusa korona uspjelo da napravi plus od 10,6 miliona KM, što je rezultat domaćinskog poslovanja i sprovođenja ušteda na svim nivoima - podsjetio je Petrović.

Petrović je rekao da je ERS spremno ušao u reorganizaciju i potrebne reforme elektroenergetskog sektora, kako bi sistem bio još funkcionalniji i efikasniji.

Generalni direktor MH ERS, Matično preduzeće a.d. Trebinje, pozvao je Šarovića da se idući put kada bude boravio u Trebinju bolje pripremi jer, kako je naveo, ozbiljan političar ne može sebi dozvoliti elementarno nepoznavanje najvažnijeg sektora u državi koji zapošljava direktno oko 10.000 građana Srpske.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović juče je u Trebinju komentarisao navodni gubitak "Elektroprivrede Republike Srpske" od 350 miliona KM i izrazio zabrinutost zbog, kako je naveo, činjenice da je energetika ključni razvojni resurs istočne Hercegovine i jedan od ključnih izvora prihoda lokalnih zajednica.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: