SKANDAL u BiH! Draško OZVUČEN mikrofonom pokušao da špijunira Vučića? Sada otkriveno za koju SLUŽBU radi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

SKANDAL u BiH! Draško OZVUČEN mikrofonom pokušao da špijunira Vučića? Sada otkriveno za koju SLUŽBU radi

Izvor: OBJEKTIV | Datum:27.04.2021.

Dževad Galijašević za Objektiv otkrio sve o aferi "bubica"

Bubica na reveru gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića prilikom susreta sa državnim vrhom Srbije i Republike Srpske otkriva da on preko Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH radi za interese Velike Britanije, koja je ovu službu i instalirala.

Ove tvrdnje za Objektiv iznosi stručnjak za bezbednost iz BiH Dževad Galijašević. Stanivuković je skandalizovao ovdašnju javnost kada je pokušao da, ozvučen mikrofonom, u Banjaluci učestvuje u razgovoru povodom dodele ključeva tog grada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku rukovodstva Srpske i Srbije u Banskom dvoru. Iako su ljudi iz najbližeg predsednikovog obezbeđenja pravovremeno uočili ovaj pokušaj prisluškivanja sastanka, kojem je prisustvovao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ostala su otvorena pitanja o razlozima šokantnog ponašanja mlađanog gradonačelnika Banjaluke, inače funkcionera Partije demokratskog progresa (PDP), koji se nevešto pravdao time da je nošenje mikrofona deo njegovog javnog nastupa.

– Afera „bubica” je izmišljotina i bezvezna priča. Ako se to danas zove afera, ja sam najsrećniji i najopušteniji političar. Ja bubicu, odnosno mikrofon, i danas nosim. Ona je tu da pomogne kamerama, koje snimaju moje javne nastupe, da kvalitetno snime zvuk tokom mojih javnih obraćanja i sa velikih udaljenosti – rekao je Stanivuković, dodajući da boli pažnja koju je predsednik Srbije posvetio njemu kao gradonačelniku Banjaluke.

JAKE VEZE SA LONDONOM

Međutim, ovaj skandal ni najmanje nije bezvezna priča, kaže za Objektiv Galijašević. Tumačeći okolnosti pod kojima se dogodio ovaj ispad, vezu Stanivukovića sa britanskim obaveštajcima Galijašević vidi u korelaciji banjalučkog prvog čoveka sa osnivačem i počasnim predsednikom PDP Mladenom Ivanićem.

– Ivanić ima jake veze u Britaniji jer je završio škole u Glazgovu. Osim toga, njihov partijski kadar je i Trifko Buha, zamenik direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA). Ta služba je organizovala napad na Vučića u Srebrenici 2015, a već naredne godine pokrenula operaciju „Ušće”, koja podrazumeva tajna snimanja, praćenja, pretrese i nadzor nad kretanjem saradnika i porodice. OBA je nastala prenosom nadležnosti i ukidanjem obaveštajne službe u RS i za to je zaslužan Ivanić, koji je to uradio u dogovoru sa tadašnjim visokim predstavnikom u BiH, Britancem Pedijem Ešdaunom. Dakle, Britanci su napravili obaveštajnu službu u BiH, za čije interese radi Stanivuković – objašnjava Galijašević.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: