FOTO/ Petrović: "Danas jako važan dan za Republiku Srpsku" | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

FOTO/ Petrović: "Danas jako važan dan za Republiku Srpsku"

Izvor: HERCEG RTV | Datum:17.05.2021.

Danas će biti položen kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane "Buk Bijela". U uvodnom obraćanju generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović izjavio je da je ovo jako bitan događaj za cijelu Republiku.

 

„Mislim da je važan datum danas, te da je čvrsta odluka Elektroprivrede Srbije i Elektroprivrede RS uz podršku dvije vlade da se realizuje projekat hidroenergetskog sistema „Gornja Drina“, koji se sastoji od tri hidroelektrane", kaže Petrović.

"Buk Bijela" biće najveća i najznačajnija, od planirane tri hidroelektrane, sa dužinom brane od gotovo 200 metara, visinom 57 i vještačkim jezerom dužine 11,5 kilometara.

„Ideja o Gornjoj Drini Buk Bijela je krenula daleko 1965. godine a 80-tih godina su počeli radovi. Konačno danas stvoreni su sve formalno-pravne stavke, a priprema je trajala svakodnevno 24 mjeseca i uspjeli smo da dođemo do potpune dokumentacije“, izjavio je generalni direktor Elektroprivrede RS. 

 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: