Zurovac: Stanovuković ne radi posao za koji je izabran i plaćen | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Zurovac: Stanovuković ne radi posao za koji je izabran i plaćen

Izvor: Herceg RTV | Datum:28.06.2021.

Trenutna politička situacija u Banja Luci je koliko toliko stabilna, međutim aktuelni gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković se vrlo malo bavi gradom i gradskom upravom i njemu je mjesto gradonačelnika samo jedna prolazna stanica u njegovom daljem političkom aktivizmu, smatra politički analitičar Miroslav Zurovac.

Prema njegovim riječima Stanivuković bi trebao više da se bavi razvojem i napretkom Banja Luke, a ne da ide po drugim opštinama i gradovima Republike Srpske baveći se tako izbornim kampanjom jer, podsjetiću ga da ova godina nije izborna.

 

„Kada govorimo o izboru Vlade Đajića za novom predsjednika SNSD-a u Banja Luci smatram da je to dobar potez, imajući u vidu organizacione sposobnosti doktora Đajića kao menadžera najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj i kako je on doveo Klinički Centar RS u red i riješio sva dugovanja. I zato smatram da će on i u gradskom odboru stranke napraviti dobar posao, srediti stanje u stranci i da će se time dobiti najbolji kandidat za narednog gradonačelnika Banja Luke“ kaže Zurovac i dodaje kako vjeruje da Đajiću neće biti lako da se izbori sa ostavštinom ranijeg rukovodstva, ali da će on ipak uspjeti da uredi i unaprijedi rad gradskog odbora u Banja Luci. 

O zajedničkom nastupu opozicije na narednim izborima Zurovac kaže da će oni donijeti velike probleme s obzirom da je Stanivuković već bio kandidat za gradonačelnika, dok njegova partijska koleginica Jelena Trivić očekuje da će ona biti kandidat opozicije za predsjednika RS. Osim toga, ističe Zurovac, znamo da je Nebojša Vukanović takođe izrazio želju da bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva, tako da se očekuju problemi između samih opozicionih kandidata. Nesuglasice se, tvrdi Zurovac, već nagovještavaju s obzirom da i pored javnih istupa opozicija ne poziva Vukanovića na sastanke ili u pojedinim slučajevima kao što je to danas, on javno govori kako na pojedinim sastancima ne želi da učestvuje.Time je upitan njihov zajednički nastup sledeće godine i stoga opozicija i nema neku veliku šansu na sledećim izborima.

Zurovac je mišljenja da će SNSD i na narednim opštim izborima dobiti veliko povjerenje i podršku građana Republike Srpske, međutim dodaje da se u politici nikada ne smije podcijeniti nijedan oponent i političar bez obzira da li on ima iskustva ili nema. Potrebno je napraviti dobru analizu i provjeriti šta narod misli i na osnovu toga predložiti kandidate za poslanike, predsjednika i srpskog člana predsjedništva osobe koje zaista imaju integritet,iskustvo i koje mogu da budu dobar izbor za građane Republike Srpske zaključuje Zurovac.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: