PETROVIĆ: Salkićeve uvrede nećemo oprostiti niti zaboraviti | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

PETROVIĆ: Salkićeve uvrede nećemo oprostiti niti zaboraviti

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:02.07.2021.

Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Luka Petrović danas je potpredsjedniku Republike Srpske Ramizu Salkiću poručio da mu Srpska neće dozvoliti da koči njen razvoj, a Srbi neće oprostiti, niti zaboraviti uvrede i laži.


„Zaboravljajući da je Republika Srpska međunarodno, pravno priznati entitet unutar BiH, Salkić je iz srca Hercegovine koja je vodila više slobodarskih – odbrambenih ratova pozvao na ukidanje Srpske, nazivajući je udruženim zločinačkim poduhvatom, stigmatizujući srpski narod i nazivajući ga zločincima“, rekao je Petrović, reagujući na današnju Salkićevu izjavu tokom posjete Trebinju.Petrović je istakao da je Trebinje otvoren grad koji domaćinski dočeka svakog svog gosta, ali i grad koji od svih posjetilaca očekuje poštovanje naroda koji u njemu živi.

„Koliko god tolerantni i predusretljivi bili stanovnici Trebinja i cijele Republike Srpske, ne mogu preći preko izjava mržnje, jezika podjela i optužbi koje je danas iz najjužnijeg grada Srpske poslao Salkić“, poručio je Petrović.

On je istakao da je srpski narod slobodan i ponosan na svoju slobodu i svoju Republiku Srpsku.

„Vaše poruke su samo pokazatelj da ne znate nijedan drugi jezik osim jezika uvreda, a da umjesto činjenica koristite spinove ostrašćenih bošnjačkih političkih lidera koji, sakrivajući probleme u svome dvorištu, prašinu bacaju u tuđe. Nećemo Vam dozvoliti gospodine Salkiću da kaljate ime Republike Srpske, vrijeđajući njene građane“, rekao je Petrović.On je istakao da se na ljudska prava pozivaju oni koji ih uporno krše, žele u tor zatvoriti sve neistomišljenike i jednom narodu nametnuti nekakvo novo uređenje.

„Mi Vam iz Trebinja i iz Republike Srpske danas poručujemo kulturno da neće moći. Republika Srpska je napravljena po mjeri njenih građana. Republika Srpska je naša domovina i drugu nemamo, niti želimo. Takođe Vam poručujemo da nemamo ništa protiv BiH i da poštujemo uređenje BiH zemlje koju čine dva entiteta i tri naroda“, naveo je Petrović u pisanoj izjavi.

On podsjeća da Salkić i njegova stranka /SDA/ koče napredak sopstvene zemlje zarobljeni u prošlosti i vodeći politiku koja počiva na ratnoj i huškačkoj demagogiji.

„Sa takvim pristupom ne idete ni korak naprijed, već po dva i tri unazad.
Republika Srpska neće dozvoliti da kočite njen razvoj, a srpski narod Vam uvrede i laži neće oprostiti, niti zaboraviti“, poručio je Petrović.

Salkić je danas u Trebinju rekao da će, sve dok je ovakvo teritorijalno uređenje BiH, uz odlučivanje sa ekskluzivnim pravom entiteta i entitetskim glasanjem, „izostati katarza i suočavanje sa prošlošću predstavnika srpskog naroda“.

Srna


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: