Dodik: Moćne političke partije ne plaše se izbora (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Moćne političke partije ne plaše se izbora (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:05.07.2021.

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da se moćne političke partije, koje imaju strukturu, ne plaše izbora jer imaju mogućnost da obezbijede svoje predstavnike na svim mjestima gdje se vrši izborni proces.
 

Odgovarajući na pitanje Srne o tvrdnjama opozicije u Republici Srpskoj da vladajućoj koaliciji ne odgovoraju fer i pošteni izbori, Dodik je rekao da on nije adresa za takve prigovore jer nije pisao pravila, niti provodi izborni proces.

- Republika Srpska i Narodna skupština ne raspisuju izbore niti provode izborni proces. To, naravno, čini Centralna izborna komisija BiH. Neću da idem unazad i kažem da su i tu nadležnost oteli od Republike Srpske. Izborni proces je trebalo da provodimo mi u Republici Srpskoj pa bi mogli da razgovaramo - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da će SNSD pobjediti na narednim izborima i osvojiti 40 odsto glasova i, ako se bude mogao postići dogovor, jednu ličnost koja će biti predsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva BiH.

- Ako do takvog dogovora ne dođe, dobićemo i predsjednika i člana Predsjedništva BiH. Oni /opozicija/ mogu da se igraju po Republici Srpskoj koliko hoće - rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, opozicija i dalje ostaje pri tvrdnji da neko nešto krade u izbornom procesu, što pokazuje da te partije nemaju strukturu.

- Druga stvar je što žele da neki aparat koji drži neka ambasada koja se već ponudila da broji glasove u svojim kancelarijama koje bi njih promovisale u pobjednike. Veća je to malverzacija i zloupotreba izbornog procesa nego ovo što prigovaraju - rekao je Dodik.

Kao primjer lažnih navoda opozicije o malverzacijama, Dodik je podsjetio da su OEBS i međunarodni posmatrači na svim izbornim procesima u BiH naveli da su izbori provedeni fer i pošteno.

- Vidjeli smo koliko su galame digli oko Doboja, pa se desilo to što se desilo, oko Srebrenice, pa se desilo što se desilo. Nisam pisao, pravila i ne provodim izbore. Mi nismo adresa za tu vrstu prigovora opozicije, a možda bi se tu mogla dodati i treća stvar da su takve tvrdnje samo alibi za neuspjeh koji ih očekuje na sljedećim izborima - rekao je Dodik.

On se osvrnuo na tvrdnje o korupciji koje predstavnici opozicije iznose, te naglasio kako one nisu tačne. "Ne mogu da kažem da nema nekih elemenata korupcije ali mi danas po elementima opšteg kriminaliteta imamo manji stepen nego neke zemlje EU. To nije teško uporediti", rekao je Dodik.

Republika Srpska se, naveo je, nalazi na dobrom putu i stabilna je, raste sa stanovništva svojih prihoda, mogućosti izgrađenih kilometara auto-puteva, bolnica, vodovoda, škola, fakulteta i svih stvari koje doprinose kvalitetu života.

- To je Republika Srpska koju mi vodimo i iza sebe ostavljamo praktične stvari - dodao je Dodik.

On je naveo da je glavna priča opozcije da je Dodik propao i SNSD izgubio izbore, na šta imaju pravo, ali smatra da bi bilo dobro da se na političkoj sceni uvede malo više "obraza".

- Zaista treba biti čovjek sa debelim želucom da proguta žabe kada se neki dokazani u kršenju zakona zalažu za pravo, pravdu i poštenje. Neki /predsjednik SPS Goran/ Selak koji se zalaže za poštene izbore, a izašao je na prve i pokazao nepoštenje - rekao je Dodik.

On je dodao i da predsjednik DNS Nenad Nešić ne može da govori o tome kako je on nešto odbio Dodiku, niti Milan Radović da priča o poštenju i borbi protiv korupcije.

- Milorad Dodik je odbio Nešićeve mahinacije i spekulacije oko rukovođenja "Putevima Srpske" i ne znam šta je on tu odbio. Moljakao je da ostane direktor, zato i ne razumijem šta je on mene odbio. Kada je shvatio da od tog nema ništa povukao je čitavu patriju u opoziciju - pojasnio je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: