Luka Petrović: Narod prihvata one ljude koji ostavljaju djelo iza sebe/Ostavite nas da živimo na našim vjekovnim ognjištima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Luka Petrović: Narod prihvata one ljude koji ostavljaju djelo iza sebe/Ostavite nas da živimo na našim vjekovnim ognjištima

Izvor: HERCEG RTV | Foto: HERCEG RTV | Datum:23.08.2021.

Protekle subote na Kozari je održan skup SNSD -a pod sloganom "Živjeće Srpska" kojem je prisustvovalo najviše rukovodstvo stranke. Kako je sve proteklo, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH govorio je za Dnevnik Herceg TV generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Ovo je bilo prvo veće okupljanje pripadnika ove stranke od početka pandemije i, kako kaže Petrović, okupljanje je organizovano prije svega da se vide i upoznaju ljudi iz različitih gradova.
"Smatrali smo da je epidemiološka situacija najblaža, pa smo obavijestili sve gradske odbore SNSD-a da dođu na skup. Skupu je prisustvovalo više od 20 hiljada ljudi. Skup je protekao mirno, poslate su poruke jedinstva i snage. Republika Srpska je stabilna i jaka, i na nju se ne može tako lako udarati. "
Što se tiče komentara opozicije na račun ovoga skupa, Petrović je izjavio da jedan ovakav događaj sigurno izaziva strah kod opozicije, jer oni nemaju takav pristup narodu. "Oni nemaju takav odnos sa narodom i nemaju skupove. Oni ne đeluju grupno, kao SNSD, nego pojedinačno. Njihove reakcije nisu važne, to je samo dizanje prašine. Oni imaju samo jezik i vrijeme, ne znaju da rade."
"Narod prihvata one ljude koji ostavljaju đelo iza sebe."

Sastanak na Kozari bio je veoma produktivan, kako on kaže.
"Odlučili smo u narednom periodu da pokažemo i zabilježimo ono što uradimo. Do sada smo radili na mnogim poljima, a za to se ne zna, jer mi nismo nosili kamere i objavljivali stvari na društvenim mrežama. Važna je prezentacija, da pokažemo da mi samo ne sjedimo u kancelarijama i vozimo se u automobilima."
"Još jedan plan je osvježavanje kadra na mjestima gđe nema motivacije. Svi će biti ocjenjeni, niko neće biti pošteđen.To dovodi do boljih rezultata."

Petrović se dotakao i odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.
"Narodna skupština RS je morala izglasati zakon o negiranju postojanja imena RS i RS. Vrijeme nametanja odluka je prošlo. Visoki predstavnik nema više mjesta u ovakvoj BiH."
On je dodao da RS nije pravila genocid, što pokazuju brojne naše žrtve u ovom ratu. "Preko 23 hiljade žrtava nisu bile u napadu, već u odbrani."

"Mi smo morali organizovati peticiju. Narod je taj koji je morao da presudi. Peticija predstavlja bunt i stav da ne želimo nikakva nametanja - ostavite nas da živimo na našim vjekovnim ognjištima."

O prijavi koja je podnijeta protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i protiv još 29 političara, Petrović kaže da je to čista zloupotreba i hajka na Srbe. "To su samo riječi."
Na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji se ne libi da kaže da srpski nacionalizam direktno utiče na situaciju u BiH, Petrović je rekao da će Izetbegović imati velikih problema na sljedećim izborima i da on značajno ugrožava bošnjački korpus u BiH.
"Vlast RS stoji na raspolaganju našim građanima. Ne smije se desiti da se ičija sloboda ugrozi."
Petrović je na kraju prokomentarisao i najavljene projekte i investicije na području našeg grada.
"Lokalne zajednice treba da kreiraju projekte. Svi projekti koji imaju smisla i koji su važni za RS biće realizovani. Trebaju nam projekti koji će zadržati narod u našoj državi."


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: