Uhapšen Siniša Macan, bivši direktor IDDEEA | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Uhapšen Siniša Macan, bivši direktor IDDEEA

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:31.05.2016.
U Banjaluci je jutros uhapšen bivši direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH IDDEEA Siniša Macan, potvrđeno je za RTRS.

 - Foto: SRNA

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da su u okviru istrage višemilionskih zloupotreba i nezakonitosti prilikom izbora kompanije za izradu ličnih dokumenata građana BiH, pripadnici Sipe jutros u Banjaluci lišili slobode Sinišu Macana /42/, bivšeg direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/.

Macan je osumnjičen za zloupotrebu položaja i nezakonitosti u procesu izbora preduzeća "Milbauer" za učestvovanje u izradi ličnih dokumenata za građane BiH, saošteno je iz Tužilaštva BiH, prema čijem nalogu je uhapšen.


Uhapšen Siniša Macan (Foto: RTRS)

Navedenim nezakonitostima ovom preduzeću omogućeno je da dobijanjem ugovora vrijednog više od stotinu miliona KM i formiranjem cijene dokumenata stekne nezakonitu imovinsku korist, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH zajedno sa Sipom i partnerskim agencijama provelo je dugotrajnu i temeljitu istragu cjelokupnog procesa, te prikupilo dokaze o odgovornosti osumnjičenog Macana, navodi se u saopštenju.

Prethodno, iz SIPA-e je saopšteno da su njeni pripadnici, prema naredbi Suda i Tužilaštva BiH, na području Banjaluke lišili slobode lice čiji su inicijali S.M. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i pranje novca.


Uhapšen Siniša Macan (Foto: RTRS)

U okviru ove akcije, policijski službenici Sipe pretresaju dva stambena objekta koja koristi osumnjičeno lice radi pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: