Dodik uputio čestitku mitropolitu Joanikiju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik uputio čestitku mitropolitu Joanikiju

Izvor: RTRS | Datum:04.09.2021.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju povodom ustoličenja na tu časnu i odgovornu dužnost, poželjevši mu uspjeh u obavljanju ove svete misije.

Neka Vam Gospod Bog podari zdravlje, snagu i mudrost da biste što uspješnije predvodili vjerni srpski pravoslavni narod u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i svojom ljubavlju, vjerom i autoritetom učvrstili položaj Srpske pravoslavne crkve i njenih vjernika koji su Vam povjereni - istakao je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH izrazio je uvjerenje da će mitropolit Joanikije nastaviti da jača vjeru, jedinstvo i slogu srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i poštovanje među narodima i svim ljudima dobre volje, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Želim Vam uspjeh na jačanju duhovne i moralne snage pravoslavlja i očuvanja tradicije i identiteta srpskog pravoslavnog naroda - poručio je Dodik u čestitki.

Ustoličenje mitropolita Jonakija biće obavljeno sutra u Cetinjskom manastiru. U 8.00 časova počinje Sveta arhijerejska liturgija koju će služiti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima SPC i ostalih pomjesnih crkava.

 
 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: