Petrović: Zaustaviti devastiranje RS da nas ne proklinju buduće generacije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Petrović: Zaustaviti devastiranje RS da nas ne proklinju buduće generacije

Izvor: Herceg RTV | Datum:09.10.2021.

Juče je u Banjaluci održana sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a. O ovom sastanku, za Jutarnji program Herceg televizije govorio je generalni sekretar SNSD-a gospodin Luka Petrović.


„Došli su trenuci kada ne možemo više da ćutimo, jer su pokrenuti napadi na Republiku Srpsku. Svi smo svjedoci odluka koje je donosio Ustavni sud BIH. Ni šume, ni vode, ni zemljište ne pripadaju Republici Srpskoj. Ustavni sud nam nameće neke nadležnosti Bosne I Hercegovine. Tako će nam zabraniti sve. Ostaće ljuštura koja se zove Republika Srpska. “ izjavio je Petrović na pitanje da prokomentariše sjednicu Izvršnog komiteta SNSD-a.

„Procjene su stručnjaka da Bosna I Hercegvina na ovaj način devastira Republiku Srpsku!“- naglasio je on.

„Zbog svega navedenog mi moramo da reagujemo.“ podvukao je Petrović i dodao da smatra da je pravičan potez vraćanje na Dejtonski okvir – „da imamo samostalnu Republiku Srpsku u dejtonskoj Bosni i Hercegovini.“

Generalni sekretar SNSD-a zaključio je da je posljednji trenutak da se reaguje, jer ako ova generacija ne pruži otpor, onda će nas buduće generacije proklinjati. Ako reagujemo, onda će reći da smo u jednom trenutku zaustavili dalje devastiranje Republike Srpske.

„U velikoj smo opasnosti, ako ne reagujemo!“ zaključio je Petrović


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: