Ruski ambasador u UN: U BiH nema visokog predstavnika | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Ruski ambasador u UN: U BiH nema visokog predstavnika

Izvor: Agencije | Datum:03.11.2021.

 

Stalni predstavnik Ruske Federacije u UN Vasilij Nebenzja rekao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da u BiH nema viskog predstavnika.

 

On je istakao da je Kancelarija visokog predstavnika postala izvor problema u BiH.

Govoreći o Valentinu Incku i nametnutom zakonu, Nebenzja je rekao da je Incko odlučio da ima pravo da nemetne zakon i da je to podstaklo neslaganje i podjele.

 

"Posljednji visoki predstavnik Incko odlučio je da ima autokratsko pravo da donese Zakon o negiranju genocida, iako se svi narodi u BiH nisu složili. Glasanje za novog visokog predstavnika Kristijana Šmita je bilo izvan zakona. Naš stav je da BiH trenutno nema visokog predstavnika. S obzirom da ne priznajemo visokog predstavnika, o njemu nećemo raspravljati. Što se nas tiče on pristrasan i njegov cilj je bio da se naruši mir u BiH", istakao je ruski predstavnik.

 

Nebenzja je rekao da Kancelarija visokog predstavnika postaje sve veći problem za BiH i da se vrši kontinuirani pritisak na Republiku Srpsku. 

 

"Vjerujemo da svu odgovornost za ono što se dešava u BiH i što će se dešavati trebaju snositi izabrani predstavnici naroda", rekao je Nebenzja.

 

Rekao je da postoje sve veći pritisci na Republiku Srpsku.

 

"Vi samo krivite Srbe i demonizujete sve sto rade Srbi", rekao je ruski predstavnik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: