Cvijanović: Srpska poziva na dijalog, a Sarajevo priča o ratu i sankcijama (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović: Srpska poziva na dijalog, a Sarajevo priča o ratu i sankcijama (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:12.11.2021.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je za RTRS da se samo iz Sarajeva priča o ratu i sankcijama, za razliku od Srpske iz koje dolaze pozivi na dijalog i rješavanje suštinski važnih pitanja za BiH.
 

Kada je riječ o najavama sankcija političarima iz Republike Srpske koje su u Sarajevu priželjkivali dolaskom pomoćnika zamjenika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara, Cvijanović je rekla da je to želja političkog Sarajeva.

- Željeli bi da budu portparol koji je najavio da će neko biti sankcionisan i da Eskobar samo treba da posluša Sarajevo i da ispriča koga će sve sankcionisati - rekla je Cvijanović, gostujući u Pečatu.

Ocijenila je da je BiH država koja je siromašna i sa aspekta razgovora i dogovora i postizanja određenih rezultata, jer se političko Sarajevo bavi sa te dvije teme i ta dva cilja.

Cvijanović je izjavila je da je lider SDA Bakir Izetbegović poznat po tome da napada Republiku Srpsku čim ima unutrašnji problem i krizu u okviru bošnjačkog političkog tijela.

Cvijanović je ukazala da Izetbegović ima mnogo problema na političkoj scenu u okviru Federacije BiH i bošnjačkog korpusa.

Komentarišući Izetbegovićeve navode o, kako kaže, nepostojanju izvornog Dejtona i teškom ekonomskom položaju Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla da on priznaje i promoviše samo "onaj Dejton koji su oni zamislili da služi centralizaciji države".


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: