Skupština Bileća: Usvojen Nacrt budžeta za 2022. godinu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Skupština Bileća: Usvojen Nacrt budžeta za 2022. godinu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.11.2021.

Skupština opštine Bileća usvojila je juče Nacrt budžeta za sljedeću godinu od 10,7 miliona KM i izvještaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu ove godine u iznosu od 4,2 miliona KM.

Govoreći o mogućnosti da Narodna skupština Republike Srpske raspusti bilećki parlament, predsjednik Skupštine opštine Bileća Mato Vujović izjavio je novinarima da eventualno raspuštanje lokalnog parlamenta i prijevremeni izbori za Skupštinu Bileće neće donijeti ništa bolje ovom gradu.

"Bilo je problema oko održavanja Skupštine u prethodnom periodu i to se prevazišlo i danas smo, između ostalog, donijeli jako bitan dokument o Nacrtu buceta za sledeću godinu", rekao je Vujović i ocijenio da nedolazak predstavnika opozicije na današnju sjednicu pokazuje da "ponovo žele da dođu na vlast".

On je naveo da je, ipak, ispunjen uslov za raspuštanje bilećkog parlamenta, ali da nigdje ne piše da to mora da se desi, te da je na Narodnoj skupštini da odluči da li će da raspusti ovaj lokalni parlament i da će se to poštovati.

Odbornici SNSD-a, koji su u opoziciji u bilećkoj skupštini, nisu prisustvovali današnjoj sjednici jer su prethodno istakli da će dalji rad te stranke u Skupštini Bileće zavisiti od odluke Narodne skupštine Republike Srpske, kojoj je Vlada Srpske uputila prijedlog o raspuštanju bilećkog parlamenta.

Odbornik Demosa Branka Radmilović rekla je da je opštinski odbor te stranke uputio inicijativu da se bilećka skupština ne raspusti i da njihovi poslanici dobro elaboriraju tu tačku dnevnog reda, te da se razmotri da li ima osnova za raspuštanje.

"To je urađeno jer bi ovo bila jedina skupština koja bi se raspustila na taj način, što nije bila praksa do sada, kao i zbog teške ekonomske situacije u opštini", navela je Radmilovićeva.

Ona je ukazala da će, ako Narodna skupština na sjednici koja se danas održava raspusti bilećki parlament, biti imenovan privremeni organ koji će u roku od 90 dana dok se ne raspišu prijevremeni izbori vršiti ulogu bilećke skupštine.

Ona je navela da taj privremeni organ čine tri člana - predstavnik Vlade Republike Srpske, Ministarstva finansija i jedan član kojeg imenuje načelnik opštine Bileća.

Ona je naglasila da ta stranka u bilećkoj skupštini, koju predvodi SDS, i dalje djeluje opoziciono i da nije podržala izglasavanje tačaka dnevnog reda današnje sjednice, te da će, ako se utvrdi da je bilo neregularnosti u radu ove skupštine, odluke biti poništene.

Načelnik opštine Veselin Vujović ponovio je da su nepotrebni eventualni novi izbori za lokalni parlament u Bileći budući da Skupština opštine sada funkcioniše, kao i da će izbori donijeti nove troškove.

Odbornik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" Dražen Dunđer istakao je da je bilećki parlament zaslužio to što je na korak od raspuštanja, jer zakon mora da se poštuje bez obzira ko je na vlasti.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Slavko Dangubić najavio je da, najvjerovatnije, neće učestvovati na izborima za lokalni parlament ako dođe do njih, budući da, kako je rekao, nema nikakvog smisla za to.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: