Opozicija Republike Srpske puca po šavovima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Opozicija Republike Srpske puca po šavovima

Izvor: Atv | Datum:18.12.2021.

Između opozicionara pucaju i posljednji šavovi. NIjedan više nije ostao između Nenada Nešića i Nebojše Vukanovića. Atmosferu je dodatno ugrijala i PDP-ova Jelena Trivić. Vukanović odavno ne prihvata ništa što dolazi od lidera DNS-a. Odbio je i poziv za zbijanje opozicionih redova pred opšte izbore. DNS-ov "Prijedlog za pobjedu" su zajedničke kandidatske liste, uz uslov da ako pobijede, premijersku fotelju zauzme DNS. Za Vukanovića je i to, kao i bilo kakva saradnja sa Nenadom Nešićem - neprihvatljivo.

 

"Dešava se upravo ono što sam na vrijeme najavio i upozoravao, a to je da će Nešić pokazati pravo lice te da će pokušati da diskredituje opoziciju te istakne kandidate za dvije inokosne funkcije", kaže Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a u NSRS.

 

Rat Vukanović-Nešić, svako malo završi i tužbom. Lider DNS-a ne bi da mu pridike drži Vukanović, dok, kako kaže stoji na pristima. 

 

"Da postoji ikakav sistem u ovoj državi gospodin Vukanović ne bi mogao izaći na izbore. Zašto, njegova politika se zasniva na klevetama i lažima. Čovjek ne zna ništa drugo da radi nego da kleveće i laže", istakao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

 

Poraz na izborima u Prijedoru samo je potpirio vatru između opozicionara. Ako je pitati Nenada Nešića, kriva je opozicija, a najviše prijedorski SDS sa Majom Dragojević Stojić. U njenu odbranu priskočila je PDP-ova Jelena Trivić. Otkrila je i šta misli o prvom čovjeku DNS-a.

 

"Apsolutno je neprihvatljivo da Nenad Nešić poraz u Prijedoru pripisuje SDS-u i PDP-u, posebno aludirajući na dokazanog opozicionara Maju Dragojević Stojić. Nenad Nešić je još manje pozvan da kritikuje najčestitijeg među svim opozicionim političarima, Nebojšu Vukanovića", kaže Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NSRS.

 

Dok se Nenad Nešić dokazuje kao opozicionar liderima SDS-a i PDP-a, oni mu sve manje vjeruju. Mirko Šarović i Branislav Borenović igraju između dvije vatre. S jedne strane bi da uz podršku DNS-a odnesu pobjedu na izborima, a sa druge smatraju da to ne mogu ni bez Nebojše Vukanovića. Vukanović, baš zbog Nešića, ne dolazi na sastanke opozicionara.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: