NSRS o mjerama u oblasti indirektnih poreza | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

NSRS o mjerama u oblasti indirektnih poreza

Izvor: RTRS | Datum:18.03.2022.

Narodna skupština Republike Srpske danas bi na posebnoj sjednici trebala da razmatra mjere u oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.


 

Sjednica je zakazana na zahtjev Vlade Republike Srpske.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da je posebnu sjednicu zatražila Vlada Srpske na osnovu analiza koje su urađene, a odnose se na smanjenje inflacije i pomoć građanima i zato je neophodno usvojiti kvalitetne zaključke.

"Očekujem da poslanici, koji su ranije birali delegate u Dom naroda parlamenta BiH, iznesu prijedloge kako bi delegati, koji treba da glasaju na nivou BiH, imali stav Narodne skupštine", rekao je novinarima Žunić juče nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, biće riječi o mjerama kojima će biti definisan PDV, a odnosiće se i na akcize.

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini smatraju da nije bilo potrebno da se zakaže posebna sjednica o mjerama u oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

Početak posebne sjednice zakazan je u 12.00 časova.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: