Memorandum o trebinjskom aerodromu skinut sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Memorandum o trebinjskom aerodromu skinut sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara

Izvor: srna | Datum:18.03.2022.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je da je sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara skinut Nacrt memoranduma o razumijevanju i saradnji sa Vladom Srbije na realizaciji infrastrukturnog projekta "Izgradnja aerodroma Trebinje", kao i još dvije tačke koje je uputilo ovo ministarstvo.

Mitrović je nakon sjednice Savjeta ministara novinarima rekao da je danas postalo očigledno da rad ovog tijela blokira Ministarstvo finansija i trezora, a ne SNSD, kako se to u javnosti predstavlja.

"Sve tri tačke koje su skinute sa dnevnog reda sjednice su bile sporazumi koji su preduslov za realizaciju određenih projekata, a za koja su obezbijeđena sredstva. Ono što je interesantno ti projekti se odnose direktno ili indirektno na sporazume između BiH i susjednih zemalja, ali direktno na Republiku Srpsku", naglasio je Mitrović.

Osim tačke koja se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, Mitrović je rekao da je skinut Nacrt sporazuma o vođenju pregovora o rekonstrukciji mosta Novi Grad - Dvor, između BiH i Hrvatske, odnosno Republike Srpske i Hrvatske.

"Hrvatskoj u ovom slučaju nije u interesu da se ovaj most rekonstruiše i to je način kako da se to opstruše. Treća tačka je skinuta zbog toga što nismo imali mišljenje Ministarstva finansija i trezora. Riječ je o nacrtu za vođenje pregovora o infrastrukturnim objektima između BiH, odnosno Srpske i Crne Gore", ukazao je Mitrović.

Osim ove tri tačke, dodaje Mitrović, Ministarstvo komunikacija i transporta ima još tri ili četiri tačke koje čekaju na mišljenje Ministarsta finansija i trezora.

"Ove tačke su upućene prije tri, četiri i pet mjeseci, a prema Pravilniku o radu Savjeta ministara rok za odgovor na mišljenje je deset dana. Danas sam postavio pitanje ministru finansija i trezora /Vjekoslavu Bevandi/ šta mi iz Ministrastva komunikacija treba da uradimo da bismo dobili ono što nam sleduje, ne nama nego narodu. Dobio sam ćutanje", istakao je Mitrović.

Mitrović je naveo da su svi projekti vezani i za Republiku Srpsku i Federaciju BiH /FBiH/.

On je podsjetio da na mišljenje Ministarstva finansija i trezora čeka i sporazum o izgradnji mosta na Tari, koji je potpisan 4. jula prošle godine, za koji su takođe obezbijeđena sredstva, te da do današnjeg dana nije stigao odgovor.

"Ima još određenih projeketa koji čekaju dobru volju ovog ministarstva. Mislim da Ministarstvo finansija i trezora treba da bude u službi svih naroda u BiH, a ne samo hrvatskog",rekao je Mitrović.

Na pitanje šta Bevandi smeta kada je riječ o aerodromu u Trebinju, Mitrović je naveo da su se Ministarstvu finansija i trezora tri ili četiri puta obratili za dobijanje mišljenja, ali da su svaki odbijeni.

"Dobijena su mišljenja i od entitetskih ministarstava, odnosno Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Ministarstva transporta i komunikacija FBiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije, Ministarstva inostranih poslova, ali od Ministarstva finansija nismo!, kaže on.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: