Dodik: Namjeravam da pobijedim veoma ubjedljivo | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Namjeravam da pobijedim veoma ubjedljivo

Izvor: RTRS | Datum:31.03.2022.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da na predstojećim opštim izborima namjerava pobijediti veoma efikasno i ubjedljivo.


 

Ne želeći da otkrije za koju funkciju će se kandidovati, Dodik je rekao da će SNSD i individualni kandidati ove stranke ostvariti uvjerljivu pobjedu na izborima.

- Mi smo ozbiljna politička partija i imamo našu dinamiku i proceduru, kao i našu mobilizaciju. Ako izbori budu raspisani, mi ćemo 2. maja proglasiti "vanredno stanje" u stranci i sav naš kadar će krenuti u koncipiranje kampanje. Do termina kada bude trebalo predavati kandidature doći ćemo do opšte podrške u partiji za pojedinačne kandidate. Želimo da sa našim ljudima to prodiskutujemo - naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da ne zna hoće li biti raspisani opšti izbori, naglasivši da, osim u BiH, ne postoji ni jedna zemlja na svijetu u kojoj izborna komisija raspisuje izbore, što je, takođe, nametnuto.

On kaže da mu je lider HDZ BiH Dragan Čović rekao da o izmjenama izbornog zakonodavstva namjerava još jednom razgovarati, te da će, ako ni tada ne bude dogovora, Hrvatski narodni sabor operacionalizovati ranije donesene zaključke.

- Koliko sam razumio, on /Čović/ još uvijek vjeruje da može da se dođe do dogovora i da i dalje ima vremena, a kasnije će se koncipirati politika - istakao je Dodik.

Da li će Centralna izborna komisija /CIK/ BiH 2. maja raspisati izbore, Dodik je rekao da to ne zavisi ni od njega, ni od Čovića, te da će vidjeti kako će se ponašati oko toga.

- Za mene i Čovića CIK nema legitimitet. Ulazimo u proces u veoma lošem startu. To nije izabrano u skladu sa zakonom i to svi znaju. Ta komisija je izrazito politički motivisana. Branko Petrić nije bio član SNSD-a, a bio je član Komisije i mi nismo smatrali da tamo trebaju biti samo politički motivisani ljudi - rekao je Dodik za N1.

Prema njegovim riječima, u CIK-u sada sjede vidljiAvi politički predstavnici političkih partija.

- Ko je ovaj što je preuzeo predsjedavanje /Suad Arnautović/? Član SDA, iz PDP-a je čovjek koji je bio na izbornoj listi, iz SDS-a dovedena žena koja je bila neposredni saradnik Mirka Šarovića. Onda dođete u poziciju da hoćete nešto da napravite u BiH i onda rušite neki dogovor. Nažalost, BiH je nemoguće da uspije - naglasio je Dodik.

On je dodao da su svi zaboravili vrijeme nakon izbora 2018. godine, kada gotovo godinu dana nije mogao da bude formiran Savjet ministara.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: