Cvijanović: Srpska ima efikasne mehanizme zaštite manjinskih prava | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović: Srpska ima efikasne mehanizme zaštite manjinskih prava

Datum:08.04.2022.

Republika Srpska ima adekvatan institucionalni okvir i efikasne mehanizme zaštite manjinskih prava, koji se konstantno unapređuju u saradnji sa Savezom i Savjetom nacionalnih manjina Srpske, rekla je predsjednica Srpske Željka Cvijanović, prilikom razgovora sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abdrakhmanovim.
 
Cvijanović je istakla da je Republika Srpska prva u BiH usvojila dokument od strateškog značaja za položaj nacionalnih manjina, kojim je potvrđeno opredjeljenje i uvažavanje institucija prema nacionalnim manjinama, navodi se u saopštenju iz Biroa predsjednica Srpske za odnose sa javnošću.

Kada je riječ o izbornom zakonodavstvu, u saopštenju se ističe da je Cvijanovi, napomenula da su stavovi i pozicija Republike Srpske poznati, te ukazala na princip konstitutivnosti naroda i neophodnost poštovanja Dejtonskog sporazuma.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, položaju nacionalnih manjina, procesu izborne reforme i drugim pitanjima.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: