Dodik: Bez svoje države nema slobode za srpski narod | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Bez svoje države nema slobode za srpski narod

Izvor: srna | Datum:26.04.2022.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da je sloboda ključna riječ srpskog naroda, te naglasio da je ovdašnji narod naučio da slobode nema bez države.


- Ako hoćete slobodu, onda morate imati svoju državu, a naša država je Republika Srpska, a Banjaluka glavni grad - rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluke.

Dodik je istakao da vjeruje u budućnost Banjaluke, te je naglasio da se nikada ne smije dozvoliti da se stvori animozitet između grada i ostalih opština i gradova.

- U tome uspijevamo zajedno i tog animoziteta nema - rekao je Dodik.

On je naglasio da u neravnopravnoj političkoj borbi koja se vodi na nivou BiH, od čega Srpska nema ništa osim problema, i ovaj grad je jednako na meti da bude razvlašćen, da se iz njega izvuku najvažnije funkcije, resursi i da postane pravna ljuštura.

- Zbog toga je zadatak svih nas da se borimo protiv toga i da se borimo za bitnost ovog grada, za njegovu jačinu. Biti važan i bitan znači biti politički konstituisan tako da si važan i stabilan i da naprosto nema aspiracija drugih da vam oduzmu resurse, nadležnosti - naveo je Dodik.

On je ukazao da, kada se oduzmu nadležnosti, za njima odlazi mnogo toga drugog i zbog toga je ovaj grad u sudbonosnoj bici, koju treba da vodi u narednom vremenu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi tu zemlju, Republika Srpska će biti čuvana, branjena i sačuvana.

On je rekao da Srpska nije nastala slučajno i da je nisu stvorile velike sile svojom voljom, već je nastala kao potreba srpskog naroda da ima i svog sudiju i lekara i svog policajca.

- Tamo gdje toga nema, tamo za njega nema ni slobode ni pravde - istakao je Vulin, koji je akademiji prisustvovao u svojstvu Vučićevog izaslanika.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: