Dodik: Profesionalno informisanje doprinosi izgradnji demokratskog društva | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Profesionalno informisanje doprinosi izgradnji demokratskog društva

Izvor: RTRS | Datum:03.05.2022.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je novinarima i svim zaposlenim u medijima 3. maj - Svjetski dan slobode medija, ističući da oni svojim profesionalnim, istinitim i pravovremenim informisanjem javnosti daju važan doprinos izgradnji slobodnog i demokratskog društva.


 

- Mediji su jedan od najvažnijih stubova svakog društvo i s toga je neophodno da se u svom radu rukovode isključivo profesionalnim standardima. Naša zajednička obaveza je da omogućimo slobodu medija, bolji položaj i bolje uslove rada svih zaposlenih u medijima - istakao je Dodik.

On je naglasio da je sloboda medija od velike važnosti za opstanak demokratije, ali i da se treba zajedno boriti protiv zloupotrebe te slobode i pojave dezinformacija.

- Zajedničkim naporima potrebno je očuvati slobodu izražavanja i istinitog informisanje i omogućiti novinarima da javnosti pruže objektivnu i pouzdanu informaciju, te da za takav svoj posao budu adekvatno plaćeni - naveo je Dodik u čestitki.

On je dodao da profesionalno novinarstvo i profesionalni mediji imaju podršku u svakom društvu koje teži demokratskim vrijednostima kao što su sloboda izražavanja i istinitog informisanja.

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 3. maj za Međunarodni dan slobode medija, ukazujući tako na značaj nezavisnosti medija i podsjećajući vlade da je njihova dužnost da podrže slobodu izražavanja.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: