"UČINIĆEMO HUMANO DJELO" DNS skuplja pare i potpise da se Vukanović kandiduje za člana Predsjedništva BiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

"UČINIĆEMO HUMANO DJELO" DNS skuplja pare i potpise da se Vukanović kandiduje za člana Predsjedništva BiH

Izvor: srpska.info.com | Datum:11.05.2022.

Najviši funkcioneri DNS iz Doboja odlučili su da pomognu narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću da skupi novac i potpise kako bi se mogao kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

Na ovaj korak su se odlučili nakon što su, kako kažu, pročitali Vukanovićevu izjavu da neće biti samostalni kandidat za člana Predsjedništva BiH zbog nove procedure koja za ovu kandidaturu iziskuju više novca i potpisa.

– Ranijih godina postojala su dva nivo prijave, za nivo Narodne skupštine i predsjednika Republike Srpske, za koji je bilo neophodno 3.000 potpisa i 14.000 maraka, te nivo Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH, za koji je bilo potrebno 5.000 potpisa i 24.000 maraka. Sada je uveden treći nivo – prijava za Predsjedništvo BiH košta 50.000 maraka i neophodno je 10.000 potpisa, dok je prijava za Parlament BiH sada razdvojena i košta 25.000 maraka. Zbog ovih izmjena, pooštravanja i povećanja uslova i takse na 50.000, Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića neće samostalno istaći kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, jer je preskupo i kratak je rok – rekao je Vukanović.


Predsjednik dobojskog regionalnog odbora, Slaven Dujaković i predsjednik Gradskog odbora DNS Doboj, Dejan Kovačević kažu da “ih je rastužila priča Nebojše Vukanovića da se ne može kandidovati za člana Predsjedništva BiH jer je CIK odlučio da se za kandidaturu treba skupiti više novca i potpisa nego ranijih godina”.

– Kad smo pročitali srceparajuću izjavu Nebojše Vukanovića samo što mi suze nisu krenule. Čitav naš regionalni odbor je potišten ovom tužnom pričom – rekao je Dujaković.

Dodao je da su spremni učiniti humano đelo i pomoći Vukanoviću.

– Ako je gospodinu Vukanoviću toliko teško da skupi tih 5.000 potpisa i ako je samo to razlog da se ne kandiduje mi smo spremni da mu sakupimo, i potpise i novac, pa nek se čovjek kandiduje. Učinićemo jedno humano djelo – poručili su Dujaković i Kovačević.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: